Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#42571 5. 9. 2020, 15:50
Paul napsal/a: Nepotřebujem Čínu, ... ...

A co jako? To jsou často západní výrobky(patenty) vyráběný v Číně... Nechápu pointu.

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#42572 5. 9. 2020, 15:55

Turtle pro zajímavost jsem se rozhlídl..

Boty Puma z Vietnamu.
Materiál pro práci - Hong Kong.
Zrcátku tu má stará na stole - Polsko
Mobil - Korea.
Triko - Bangladéš.
žrádlo pro psy - Německo
Foťák Nikon - Thajsko
Lepidlo na stole - Polsko, druhý ČR
barvy - Španělsko

regulerně mám problém najít výrobek z Číny kolem sebe 😁

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#42573 5. 9. 2020, 16:01

:D

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#42574 5. 9. 2020, 16:31

Pokud se nám na Máchově jezeře, nebo na Šíravě nevynoří Čínská, Indická či Pakístánská ponorka je mi to celkem jedno. Tajwan prý ponorky nemá.
Jinak asiaty mám celkem rád, jsou slušní, starší lidé jsou v úctě,. Za rohem mají prodejnu a žena kupuje vody s bublinkami a mladý majitel ji celé balení nosí k výtahu. My zase máme rádi jejich děti, které nesnášejí rýži jak tvrdí jejich maminka, prostě snaží se. Mám rád jejich koření ostré ale nikolive sladké . Když to porovnám s některými dámami, které evidentně jsou nad 65 kg z Česka je to příjemná změna.😁

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#42575 5. 9. 2020, 17:40

:D

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Renegatus Paul

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2010

#42576 5. 9. 2020, 17:45

Instagramový memy.. a pak, že jsou sociální sítě nahovno. 😉

Profilový obrázek
action77

Uživatel

Zaregistrován:
16. 7. 2020

#42577 5. 9. 2020, 18:35

Paul napsal/a:

No však..S Tajvanem jsou momentálně čísla úplně jinde.
To je kvalitní partner pro obchod..Dokonce nám roušky a ventilátory věnovali ZDARMA.
Číňani nás naopak okradli..

Vystrčil navštívil Taiwan Cooperative Bank, která v České republice zvažuje zřízení své pobočky. Předseda Senátu ve čtvrtek řekl, že takový krok by usnadnil tchajwanské investice v České republice.
Tchaj-wan je ochotný ekonomicky vstoupit do Evropy přes Českou republiku. Na závěr své návštěvy Tchaj-wanu to řekl předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS)
Odpoledne se Vystrčil zúčastnil ekonomické konference, kterou společně pořádal Tchaj-wan se zastoupeními Spojených států, Evropské unie a Japonska. Účastníci se bavili o postupu při změně takzvaných dodavatelských řetězců. Kvůli nejistým vztahům s Čínou některé firmy uvažují o přesunutí výroby do jiných oblastí. Zároveň by část států chtěla změnit svou závislost na Číně v některých výrobcích.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3176244-predseda-senatu-vystrcil-konci-navstevu-tchaj-wanu-pred-odletem-se-zucastni-ekonomicke

Česko dostalo zdarma pět linek na výrobu respirátorů a štítů
Tchaj-wan už na jaře Česku poslal materiální pomoc, a to ochranné pomůcky, teď pomáhá znovu. Jedna z tchajwanských firem darovala Česku pět plně automatizovaných linek na výrobu ochranných masek a štítů.
Na otázku, proč Tchaj-wan zdarma posílá tyto speciální výrobní linky do Česka, odpověděl majitel firmy, že „vaše malá země daleko v Evropě je opravdovým přítelem Tchaj-wanu a ostrov právě takové přátele potřebuje“.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/koronavirus-milos-vystrcil-ods-cesta-na-tchaj-wan-delegace_2009041233_ako

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#42578 5. 9. 2020, 18:46

Ano, je to průzkum bojem, člověk se nesmí stále jen bát !

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

#42579 5. 9. 2020, 18:54
Ve kšeftu nehledám politiku, je to vlastně soutěž mezi Čínou a svobodným státem Tajvanem. Já tomu nerozumím a asi to bude problém, nevím, uvidíme.

Vlastně je to soutěž mezi Čínou a Čínou.

Čínská republika je jediným legitimním čínským režimem. Akorát pevninskou Čínu pořád ovládají rudí rebelové z hor. 🙂

Snad se dočkají Druhé občanské války a návratu do Nankingu.

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#42580 5. 9. 2020, 19:56

Základný rozdiel medzi šírením chrípky a koronavírusu : v prvom prípade chorý leží v posteli a potí sa, v druhom chytí kufor a letí na výlet do cudziny...

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.