Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#43751 13. 10. 2020, 10:19

Pokiaľ je nacionalizmus (národovedstvo) zlo, tak máme problém od vzniku sveta...😉
Osobne ma zaujíma, ako ďalej, určite sa dočkáme momentu, keď v Hollywodskych filmoch nebudú trčať US vlajky na každom strome, ale viať začne vlajka napr. OSN...
Otázky sú pomerne jednoduché, neviem na koľko strán sa vmestí primerane rozumná odpoveď?
Pardon zabudol som na hodnotenie od šmelíka, jemu postačuje veta holá.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#43752 13. 10. 2020, 10:20

:mrgreen:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

#43753 13. 10. 2020, 10:26

Pane Drakulo mozna by jsi to mel taky vysvetlit Wikine https://cs.wikipedia.org/wiki/Vlastenectví, par autorum knih, mozna i primo docentum tech fakult, nebo rovnou poucit cely svet ze vsechno je jinak a ty vis jak.
FerovyObchodniku souhlasim!
Grofiku, to vis ze mas pravdu, ale nikde to nesmis na internetu rikat, jinak te zednarsky zidojesteri zmizi a budes zmizelej.

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

#43754 13. 10. 2020, 10:29
Pokiaľ je nacionalizmus (národovedstvo) zlo, tak máme problém od vzniku sveta...😉 Osobne ma zaujíma, ako ďalej, určite sa dočkáme momentu, keď v Hollywodskych filmoch nebudú trčať US vlajky na každom strome, ale viať začne vlajka napr. OSN... Otázky sú pomerne jednoduché, neviem na koľko strán sa vmestí primerane rozumná odpoveď? Pardon zabudol som na hodnotenie od šmelíka, jemu postačuje veta holá.😉

Dostuduj si to.

ferovyobchodnik@seznam.cz

Profilový obrázek
Abstinent

Uživatel

Zaregistrován:
27. 4. 2015

#43755 13. 10. 2020, 10:33
:mrgreen: Obrázky: ...

Se nahodi a nebude to vidět 😃

Profilový obrázek
___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

#43756 13. 10. 2020, 10:46
Profilový obrázek
vlad_dracul1989

Uživatel

Zaregistrován:
24. 4. 2017

#43757 13. 10. 2020, 10:48
Pane Drakulo mozna by jsi to mel taky vysvetlit Wikine https://cs.wikipedia.org/wiki/Vlastenectví, par autorum knih, mozna i primo docentum tech fakult, nebo rovnou poucit cely svet ze vsechno je jinak a ty vis jak. FerovyObchodniku souhlasim! Grofiku, to vis ze mas pravdu, ale nikde to nesmis na internetu rikat, jinak te zednarsky zidojesteri zmizi a budes zmizelej.

Citovat Wikipedii, jo? Instantní F na každém semináři Politologie i Sociologie😃

Doporučuji Ernesta Gellnera "Nacionalismus" (1983)
https://www.cdk.cz/knihy/vybrane-spisy-ernesta-gellnera/nacionalismus

Jeho úvahy jsou docela v pohodě, jen se plete v tom začátku, že nic podobného neexistovalo před 18.-19. stoletím. Nějaký ten odpor k cizákům nebo úvahy o milovaném vaterlandu existovaly vždy (třeba i Dalimilova kronika). Akorát že Církev a Král měli větší autoritu, takže se to moc nepodporovalo.

A Encyclopaedia Britannica říká:

"Nationalism is an ideology that emphasizes loyalty, devotion, or allegiance to a nation or nation-state and holds that such obligations outweigh other individual or group interests."

U Patriotismu/vlastenectví:

"Patriotism, feeling of attachment and commitment to a country, nation, or political community. Patriotism (love of country) and nationalism (loyalty to one’s nation) are often taken to be synonymous, yet patriotism has its origins some 2,000 years prior to the rise of nationalism in the 19th century."

Takže oficiálně je to jen žabomyší válka o to, jestli byla dřív slepice, vejce nebo obojí😃

"Democracy.... is non-negotiable."

• Liberty Prime
Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#43758 13. 10. 2020, 11:02
:mrgreen: Obrázky: ...

😂👍
Tak to je a bude se vším, včetně odborně specializovaných oborů jako je zdravotnictví... Hold nejsou lidi,kapacity jsou v soukromých sektorech, nebo v cizině a samostatné studium je dnes,, absolutní fraška,, do tohoto dávného problémů vlejeme kovid s jeho distanční výukou a máme zaděláno a opravdové,, odborniky,,.. Jen letošní maturity musely být absolutní sradnou a proč? Aby se nenarušil řád věci a školství se nepotykalo s další krizi v podobě nedostatku studentu..
Příklad v praxi...
Malý onemocněl akutní laringitidou, dusil se. Okamžitě jsme ho vezli na pohotovost.. Službu měla mladá lékařka, zřejmě čerstvá absolventka, malého zmateně zkoumala, zřejmě si nebyla jistá tak povolala další posilu. Přišel další mladej lékař, chvíli diskutovali koukali na malého, žena nervózní nechápala co se děje, nakonec se rozhodli, že zavolají dalšího a já jen kroutil hlavou🙂
Asi po hodině dorazil starší lékař, ten jen kounul na malého, poslechl hrudník, zkontroloval ústa, hrdlo.. Vzápětí diagnóza laringitida, léčba inhalace a nějaký roztok. Po hodinové inhalaci byl už malý ok, poslán domu domácí léčba,vše dopadlo dobře..
Co k tomu říct.. Odborníků málo, studovaný s papírem a titulem mnoho.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Profilový obrázek
Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

#43759 13. 10. 2020, 11:42

Já k lékařům chodím a žiji jen díky Vojenské nemocnici. Perlička. zebou mně nohy, plosky asi 10 cm nad kotníky.10 let jsem snažil někoho najít, odpověď byla automatická u kapacit i elevu. Berte si i na spaní ponožky, ale to nepomáhalo, až jedna šikovná paní doktorka Zajíčkova se na mně podívala a s úsměvem mi říká "To já znám, to měl můj dědeček" a určila polyneuropatii a předepsali léky. Sice to není OK, ale stav se mi zlepšil natolik, že mohu chodit. Mám s lékaři špatný vztah. Připadají mi jak opraváři a zvládají jen to co určí z knihy, kde je napsáno jak to vypadá a jak to léčit. Takové kapacity jak pan Pavko a další jsou spíše výjimkou.Jsem z toho znechucen, neb vnučka má opravdu velké bolesti, ale žádný lékař nedokáže alespoň odstranit bolest.

Ladislavaliev@atlas.cz

Profilový obrázek
maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

#43760 13. 10. 2020, 12:29

komár, sakra nerob ze seba somára, jeden tu stačí. Vybodni sa na celú wikipédiu. To fakt potrebuješ mať na všetko link jak on, inak by si bol názorovo v prdeli?
nikdy som to na wiky nepozeral a napriek tomu je to pre mňa to isté ( a okrem toho je to potom iba hra zo slovami, ale ja som to začal principiálne a vy aj zo šmelíkom ste to zas zvrtli na hádanie sa o slová). Faktom ale je, že zo súčasných humanitných fakúlt vyxádzajú takéto indivíduá, čo sú schopní celé dni premýšlať nad významom slov a inak sú nanič. Nacionalisti sú aj tí, ktorím hovoríte vlastenci, aj tí ktorí to riešia bezdôvodným napadaním "iných" ľudí na ulici. Rozdiel je iba v tom že to sú "špatní" nacionalisti. Preto som písal o rozumnej miere. Tak sa teda vzájomne poplácajte po ramenou a myslite si dalej jak ste inde jak všetci ostatní.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.