No, umělý, co neshoří, to se tak nějak rozteče (a děsně to smrdí), přírodní ne. A přírodní se asi i líp hasí, pokud ovšem nemá žárovičky pod proudem. To se blbě hasí oboje.
Asi je lepší (jakýkoliv) stromeček zapalovat na dlažbě, nebo něčem podobném špatně hořlavém, a daleko od dalších hořlavin, než když je obklopen záclonami a závěsy.

Žiju teď na vsi a můžu zodpovědně říct že si živý stromek nikdo nikdo nekoupil. Všichni jdou do Krakonošovýho pro ten nejhezčí 😉

jaká pekná nezávadná téma😃
my sme mali doma vždy živý. Umelina je blbost s ktorou sa nedá po vyhodení nič robiť. Žijem asi 300 m od borovicového lesa a ísť na stromček bol každoročný sviatočný kolorit 22. alebo 23. 12., ale iba dokiaľ mali do 10 m výšky. Vtedy ešte mali konáre aj akoby ešte od zeme (aj keď už suché, ale vždy udržali). To bolo potrebné vyliezť na najvyšší, ktorý v tej húštine sa zdal najvyšší a z vrcholu sa hľadal taký, aby ho nebolo treba moc dorábať. To sa potom syn alebo kamarát navigoval nejakým smerom a snažil sa triasť tým, ktorý som vytipoval. Tam potom počkal, znova sa vyšlo na vrchol a potom na lane sa spustil asi 1,5 metrový koniec. A nezriedka sa stalo, že sa bral vrchol, ktorý už bol na v minulosti takto odrezanom. Takto som samozrejme nefungoval iba ja, a všetci boli spokojní. Lesák to toleroval ale mal zlosť na somárov, čo to dali od zeme a nechali mu tam kmeň na zemi. Ono sa vždy za pár rokov robila prebierka a tie vrcholy tam stejne vždy zostali a na mieste sa potom pálili. Teraz už majú hodne cez 10m, od zeme nie sú konáre a ani to trasenie kmeňa už moc nefunguje 😁 a okrem toho ďalší pád z výšky so zlomeným chrbátom by som už neviem či rozchodil, takže kupujem tieto plantážové.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.