Určite nie, to by som si musel vymýšľať... Tomuto športu som sa nikdy nevenoval.
Ja som sa vážne pýtal, ako je to s tou imunitou. Teraz sa vážne nedá nepočuť, že ľudia, ktorí prekonali ten zázrak, sú imúnni a netreba ich očkovať. Môj syn ukončil siedmeho decembra PN po 10 dňovej poctivej karanténe. Bol pozitívne testovaný PCR, nie AG, testom. Tak som kúpil test a včera sme testovali. 3 weeks po karanténe. Veď čo na Štedrý deň. Po darčekoch bola nuda...🙂
A vyšlo to, čo som sem včera poslal. Negativita, ale imunita žiadna. Ak sa dá veriť tej hračke.
Ale skočil, keď som mu pustil žilou. Aj ja som sa zľakol...😋
Vyšetrenie hladiny protilátok triedy IgG je zamerané na potvrdenie prekonanej infekcie. IgG protilátky proti vírusu SARS-CoV-2 sa tvoria v neskoršej fáze ochorenia COVID-19, približne od 14. dňa. Tvoria sa aj u ľudí bez klinických príznakov infekcie SARS-CoV-2. Pretrvávajú v organizme niekoľko mesiacov až rokov po infekcii. Dávajú preto odpoveď, že ste infekciu prekonali, či už s klinickými príznakmi alebo bez nich, a pravdepodobne zabezpečujú aj následnú imunitu proti SARS-CoV-2. Vyšetrenie odporúčame zvoliť iba ak ste ochorenie prekonali dávnejšie (min. pred 3 -4 týždňami), resp. neboli ste v nedávnom kontakte s pozitívnym prípadom ochorenia COVID-19.
-s-
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.