Zaregistrován
1. 8. 2010
Vložím sem foto zaujímavej varianty drachmy. Tento typ sa pripisuje Keltom z okolia Nitry.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
3. 4. 2015
Zdravím,
prosím o určení této keltské mince - děkuji...
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Tetradrachma typ Velky Bysterec, poddunajsti keltove. Mela by mit hmotnost neco nad 8g
Zaregistrován
2. 8. 2014
poradi mi niekto nejaku dobru literaturu pre zaciatocnikov na antiku keltov a rim najlepsie v SK CZ jazyku🙂
dady2@centrum.sk
Zaregistrován
21. 11. 2011
Bojim se, ze toho v cestine (ci SK) moc neni. U keltu neporadim nic. Z Rima je tu od Z. Petrane a J. Fridrichovskeho "Mince cisarskeho Rima" a jeji novejsi verze "Encyklopedie rimskych cisaru a cisaroven z pohledu jejich minci", od Kurze "Anticka numizmatika". Z rimske republiky relativne nova publikace "Rimske rody - myty a legendy na mincich" od J. Veselskeho. Jinak me nic nenapada. Jen sem tam ruzne clanky v numism. sbornicich a na webech. Uplnym zakladum se venuji na svem blogu (link viz nize).
Zaregistrován
19. 4. 2014
Ten Petráń- Fridrichovsky je na uvod postačujuci ,da sa ešte kupit Rimske mince od Eleny Minarovičovej na keltov je Eva Kolnikova-Keltske mince na Slovensku.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
2. 8. 2014
Zaregistrován
21. 12. 2008
Zdravím,
Pomohol by mi niekto s určením týchto keltíkov? Poprípade ak by sa dalo aj približne oceniť bol by som vďačný.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
Ty malé oboly (koníčci) jsou typ Roseldorf, tedy Bojské ražby. Koník běžící do prava je typ Roseldorf I., koníčci do leva typ Roseldorf II.
Ta mince vlevo dole mi nic nepřipomíná, snad určí někdo jiný.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.