toto je vindelický statér😉
ta mince jestli má stříbrné jádro by měla být větší a tlustší než original se zlata. mám 1/3 statéru tip athena-alkis u které prosvítá stříbro má stejnou váhu 2,7g jako original,ale je minimálně o víc jak třetinu masivnější(má větší tlouštku i průměr)
Zajímavé, třeba římské suberáty většinou nemají jiné rozměry než normální ražby - je to i celkem logické, daleko snadněji se dal někdo oklamat menší vahou, kterou v ruce ani nepoznal, než větší velikostí.
Treba sa pozrieť aj na koniec predchádzajúcej stránky, kde Tovy všetko jasne napísal aj s odkazom na zrealizované aukcie.
No mezi nami ja take nechapu tu cenu na Aurei, ja bych to za to nedal ani nahodou. V posledni dobe se s temihle mincemi roztrhnul pytel, jen za posledni mesic jsem videl tri a za rok jich slo X na aukcich vcetne ebaye. Dokonce na Ebayi jsem je videl prodavat KUP TED za mnohem mensi penize (snad kolem 600-800 EUR, ale mohu se mylit, nevzpominam si presne). Samozrejme na ebayi je otazka pravost🙂
Nové fotky mi jsem nejdou nahrát.Celkem 17 fotek,velice pěkní detail.Uložil jsem je na této adrese
http://uloz.to/x32dWcs/stater-vendelici-zip
Děkuji za další ínfo o pravosti.
Tých fotiek je síce len 9, ale myslím, že niektoré hypotézy sa na ich základe dajú zavrhnúť.
Striebro už prestalo presvitať a priemer mince je asi tiež v poriadku.
Neviem, či sa niekto dokáže zodpovedne vyjadriť len z fotiek.
Pre istotu aj tak bude treba napokon s mincou naklusať do Aurey.😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.