Zaregistrován
28. 6. 2008
Gratulace!
Zaregistrován
29. 12. 2013
Vie niekto určiť a oceniť túto keltskú mincu.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 6. 2012
rnuhunur: písni prosim tě na heimdall22@seznam.cz
Dík
Zaregistrován
6. 11. 2008
Kdo hledá knížku na moravské i další kelty, má šanci s novou publikací... 😉
http://zpravodaj.nume.cz/zpravodaj/post/show/891
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
21. 11. 2011
Skoda te nemciny a design obalky radsi nebudu vubec komentovat, jinak vypada zajimave, zvlast kdyz je tam skoro tisicovka minci.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..pokud ji někdo koupíte, zajímal by mne názor, já zatím váhám, ..
Zaregistrován
30. 9. 2010
ja do toho idem.
obalka mi je ukradnuta (aj ked fakt tam nemuselo byt to turecko) ,
a jazyk je druhorady, kedze su tam vsetky mince vyobrazene. metrologia jazyk nezna.
dam si to ale poslat na adresu v Cesku, nemienim dvojnasobne preplacat zahranicnu adresu.
takze netusim kedy to budem mat v ruke. kazdopadne dam vediet aky bol prvy dojem.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
26. 6. 2011
Ak niekoho zaujimaju keltske mince, tak by tu knihu mal mat. Je tam mnozstvo zaujimavych informacii. Okrem metrologickych udajov su tam vsetky mince vyobrazene (kreslene) a je tam zopar CB fotiek zakladnych typov. Na zaver je typologicky zoznam, ktory setri cas, ked clovek hlada nejaky typ. Kniha popisuje cast z nalezov z okolia Nemcic (do 10% podla autorky), napriek tomu je to obsiahle dielo, z ktoreho ma citatel predstavu o fungovani obeziva medzi barbarmi pred dvoma tisickami rokov, o jeho strukture a pouzitych materialoch, z coho sa daju vyvodit dalsie zavery. Autorka sa nepusta do fantastickych hypotez, skor sa snazi primerane zdrzanlivo komentovat jednotlive typy minci a tieto komentare doplna odvolavkami na dalsiu literaturu, co sa mi zda velmi uzitocne. Celkovo by som hodnotil tuto knihu pozitivne, je to na uplne inej urovni, ako vacsina bezne dostupnych katalogov keltskych minci. Textova cast s tabulkami ma nieco cez 60 stran nabitych informaciami. Obrazkova cast ma cez 100 stran. Pokial ma niekto rad velke farebne obrazky a pripadne pri kazdom uvedenu aj priemernu predajnu cenu za minuly rok, tak bude sklamany.
Ta nemcina je o nicom, ale lepsie ako nic. A cena je tiez priazniva v porovnani so zahranicnymi publikaciami.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ty me vytky byly spise postesk. Vim, ze obalka neni dulezita, ale v posledni dobe to vidam casto (taky jsem uz tu parkrat nad designem tiskovin skuhral - profesionalni deformace🙂 Je to jak si postavit krasny baracek a na strechu misto tasek nabit igelit. Ale obsahove vypada dobre, asi do ni pujdu.
Zaregistrován
13. 10. 2013
Zdravím,
dá sa táto kniha zohnať aj niekde na Slovensku ?? Nebudem týmto nenažrancom platiť dvojnásobnú cenu a ešte k tomu 10 euro poštovné.
Ďakujem
hamara.juraj@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.