Zaregistrován
30. 9. 2010
jindrich:
tetradrachma tzv. slovensky typ,
v beznych katalogoch (Pink, Dembski, Kostial) sa sice neuvadza, takze moze posobyt vzacne,
ale: v poslednych dvoch rokoch som zaregistroval minimalne 10 kusov v obehu, z toho zopar aj na aukciach (M&Ch, Lanz, Aurea)
takze s tou vzacnostou to take horuce nebude. proste sa ich vyrojilo za kratku dobu dost.
tiez mam jednu v podobnom stave. (mal som ich viac).
dole je moj mail, ak chces, ozvi sa.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
26. 6. 2011
Jidrich, ako pise tocomabyt, je to tetradrachma slovenskeho typu. Analogiou su velemske tetradrachmy. Inak Pink ju ma vo svojom katalogu pod cislom 478 a je tam presne takto aj nazvana. Pre mna je tato tetradrachma vzacna, mam vazny zaujem.
Ak je na predaj napis mi na zberatelp@yahoo.com .
Zaregistrován
16. 2. 2012
Dokázal by někdo říct něco bližšího k této minci? Nikde jsem jí nenašel. Hmotnost 0,98g.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 11. 2011
Na kelty jsou tu vetsi experti, ale vypada to jak varianta Buschel typu. Nebo jeho napodobenina. Je jich ohromne mnozstvi druhu, sam vlastnim jeden nepopsany (nebo jsem ho alespon nenasel). Alespon typuji podle jezdce ve tvaru T, ten se na nich objevuje.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Kmen Boii Nonnos-obol ,lyrovity znak pod konom.zda sa mi ze nieco podobne opisovala Kolnikova-Nemcice.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
26. 6. 2011
Tomaass - tieto oboly ma Kolnikova popisane vo viacerych clankoch o nalezoch zo Slovenska a tiez z Nemcic, aj ked tam je vyobrazenie kona dost chatrne. Je to obol lyrovy typ, patri k lyrovym tetradrachmam (typII). Ten Nonnos mi tam moc nesedi, nema to nic spolocne s drachmami Nonnos, ani s tetradrachmami, dokonca ani s hexadrachmami🙂 a casovy horizont je tiez iny ako u Nonnosa.
Zaregistrován
26. 6. 2011
V prispevku #680 dve strany naspat je taky isty obol od Tocomabyt.
Zaregistrován
19. 4. 2014
pzberatel ja ti toho konika skusim najst presne takehoto ako ma tomaass
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
30. 9. 2010
v tom prispevku #680 je len jedna strana, takze pre poriadok, obe strany mince:
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.