Zaregistrován
17. 3. 2014
Podle nějakých římských zápisků byli Keltové mimo jiné "strašliví muži s hlubokými hlasy. Když se opili pivem, usnuli jako špalek". Nevím, jak vy, ale ve mně podle těchto informací určitě kousek Kelta je.😁
Zaregistrován
17. 2. 2014
Citlivý sběratel si tváří v tvář těmto pokladům uvědomuje i mnohé další,ano..Není od věci občas zajít třeba na nějaké Oppidum a sledovat dodnes patrné pozitivní přeměny krajiny,půdy...V tom je kus geniality,určitě i révy:)
Zaregistrován
12. 1. 2010
No je fakt, ze kdyz rano vstanu a dobelham se do koupelny, tak to, co se mi zjevi v zrcadle trochu pripomina Umirajiciho Gala😉 A taky hromadim recke a rimske mince. Je to jasne, jsem potomek Keltu.. 😁
Zaregistrován
27. 12. 2009
Prosím, prosím...je tady někdo, kdo rozumí keltským potinům? Nemám keltskou fantazii a pro mě je to typ hrbolek - čárka - hrbolek😃
Díky moc za určení nebo navedení.😉
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
..potinové nominály jsou nejčastěji z Galie, ten první s mužíkem bude dle katalogu Kostilal1029, kmen Remi, třetí by mohla být kmene Seqanů, pokud je z jedné str. hlava, z druhé "kůň", či co to je..
čtvrtá vypadá na kance- Leukové nebo Aedui
..bez záruky, snad mne někdo doplní či opraví..
Zaregistrován
28. 6. 2008
..podle Dembskiho je 3. mince přiřazena Sequanům, čtvrtá Leukům, ... takže spíše tak..
-a teď se v tom vyznej 😃 😃 😃
Zaregistrován
27. 12. 2009
Děkuji🙂 U té třetí to vidím stejně, u té čtvrté to je věštění z koule. Každopádně díky🙂
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
21. 3. 2014
Zdravím vím že to sem zcela nepatří ,ale týká se to také období keltů (doby laténské) sbírám laténské sklo (korálky části náramků) pokud by někdo sbíral také a měl nějaké přebytky at se ozve 7Samuel9@seznam.cz
Zaregistrován
5. 11. 2011
kacuro: Když se ještě vrátím k té keltské genetice, zajímalo by mě odkud pochází tvé informace. Myslím to, že keltské varianty genů u nás ne.
Já spíš četl řadu informací v duchu tohohle článku: http://bacrie.cestovatel.cz/clanek/keltsky-puvod-obyvatel-ceske-kotliny/
Zaregistrován
7. 10. 2006
Učili mě to na VŠ. Nic konkrétního jsem k tomu nečetl, neb mě to v podstatě nezajímá.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.