Zaregistrován
15. 4. 2010
milles: ozvi se mi prosím tě na mail:
alarich zavinač centrum tečka cz
Zaregistrován
19. 7. 2012
alarich máte mail
Zaregistrován
21. 11. 2011
koukam, ze u keltu je v pomeru nejcastejsi odpoved "ozvi se mi na mail". Nas by taky zajimalo, co je to zac🙂
Zaregistrován
16. 2. 2008
Zaregistrován
28. 6. 2008
..koukám, že jsem tudlouho nebyla a přibyla tu taková hromada zajímavých mincí. Co se týká prodeje a ceny- tu vždy určí trh, takže pokud mohu radit, keltské mince se nejlépe nacení a prodají na aukcích.
Zaregistrován
26. 6. 2011
milles - vyzera to ako barbarska napodobenina nejakej antickej mince.
Nevyzera to ako keltske mince, ktore sa nasli na uzemi Slovenska. Pomohlo by, keby si napisal viac o povode mince, ci ju mas z blsaku alebo z dovolenky a tiez zakladne udaje ako vaha a priemer.
Vyzera to na drobnu mincu do 1g, najviac napovie lokalita odkial je, podla toho by sa dala spojit s nejakym etnikom, ktore tam v minulosti zilo.
Zaregistrován
19. 7. 2012
asi takto nie je moja prosili ma o určenie ale toto je mimo mňa, viete ako je to na slovensku, je to liptov a problém je práve tá strana s tou ako by som to nazval " indickou svastikou " ten klas je v pohode, niečo o minciach viem a viem aj to že toto nie je bežná minca, fotil som ju ja, takže priemer cca 9 až 10 mm, hrúbka 2 mm váhu neviem nebolo času odvážiť :-)
Zaregistrován
29. 1. 2012
...také zdravím po nějaké době.
Domnívám se, že původ mince by mohl být někde ve středu Západního Slovenska..... Avers mince- "klas" není neznámý, zato revers je u této mince opravdu neobvyklý. Normálně je na reversu kůň doleva, se zavalitějším tělem. Rozměry vcelku odpovídají. Větší nominál do řady zatím neměl nikdo odvahu :-) přiřadit. Jedná se opravdu o vzácnější typ. Bude hodně důležité znát místo nálezu. Díky za případné info. rucka.martin@seznam.cz
Zaregistrován
29. 1. 2012
...omlouvám se, zapomněl jsem dodat, že se opravdu jedná jednoznačně o keltskou minci, pravděpodobně z vnějšího Boiského prostoru, drobný obol
Zaregistrován
26. 6. 2011
prolat - predpokladam, ze mate na mysli tento typ zo stredu zapadneho Slovenska. Jeho odflaknuta neskorsia podoba ma skutocne na averse uz iba vetvicku namiesto hlavy ale na reverse je vzdy relativne dobre znatelne torzo konika.
V nedelu sa jeden vydrazil v Bratislave, ktory este nie je tak stylizovany:
http://www.sixbid.com/browse.html?auction=1989&category=40799&lot=1728461
V pripade millesa by sa dalo povedat, ze avers by zodpovedal, ale ten triskelion na reverse je nieco uplne nove. Preto pisem, ze na Slovensku zatial nezname. A preto by aj mna zaujimalo, ci ide o nalez zo Slovenska alebo z inej oblasti a ci podobnost vetvicky na averse je cisto nahodna, alebo je to uplne pozdna varianta daneho typu.
milles, kludne sa mi ozvyte na mail, mam ho v profile, mozem vam poslat dalsie odkazy na aukcie, kde sa drazil.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.