Zaregistrován
15. 4. 2010
=korunka]
Hynek ....tady jich pár máš...
http://www.esbirky.cz/predmet/5125183
[/quote
tento statér je uplně jinší level.
navíc je o gram lehčí než ten co sem poslal Hynek
je to to samé jak, když by sem někdo dal běžný PG Jana Lucembuského z konce vlády a ty bys mu poslala odkaz na PG Ludvíka Jagelonského v luxusním stavu.
Zaregistrován
28. 6. 2008
alarich- no tak myslím že je zřejmé, že jsem sem ty odkazy dala především proto, aby viděl různorodost ražeb. Najít dva podobné, to je velmi složité a taková možnost je jen, pokud se sem dají fotky statérů z lokality, na které se tyto identické razili a kde byly použity identická razidla. O hmotnosti statérů by se dalo velmi polemizovat, protože víme, co vše mělo na váhu vliv.
Pokud odkaz na takové statéry najdeš, a určitě jich na internetu je hodně, tak sem s nimi. (dala jsem sem pro představu první dva, co jsem našla a pokud se dívám dobře, především v tom prvním jsou statéry mušlové řady)
Zaregistrován
28. 6. 2008
Už mi došlo, o co Ti šlo- v tom druhém odkaze je samozřejmě zvětšený jiný (vzácný) typ statéru- nebyl samozřejmě myšlen konkrétně on, ale upozornit na tyto zajímavé stránky! 🙄
Zaregistrován
21. 3. 2014
omlouvám se jsem blbec místo další příspěvek jsem dal založit nové téma poprosím admina o přesunutí sem tam kam to patří moc sem nechodím a nepřispívám proto omluvte mou demenci posílám odkaz potřeboval bych pomoci s určením díky
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/pomuze-nekdo-urcit-24817
Zaregistrován
20. 3. 2015
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu... jestli se může jednat o nějakou keltskou potinovou ražbu,
předem moc děkuji
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2014
O jaký typ Roseldorfu se jedná ? Děkuji J
Obrázky:
Zaregistrován
2. 2. 2012
Neví někdo,prosím,co to je?
Obrázky:
Zaregistrován
26. 6. 2011
mohla by to byt keltska minca, miesto nalezu a hmotnost by napovedali viac
Zaregistrován
2. 2. 2012
Bohužel váhu nemám,velikostí odpovídá "koníkům",tedy obolům.Nález z jižní Moravy(Hustopečsko)
Zaregistrován
29. 1. 2012
je to Ag keltský obol Avers -hlava s účesem doleva a s obloukem, vně ještě půloblouk z teček-perlovec(?), obličejová část nedoražená
Rev.- většinou kůń doleva, často stylizovaný až abstraktní, tady patrné stopy po vylomení razidla
Mince spíše ze závěru oppidálního období, Jižní Morava, jihozápadní Slovensko
poměrně hezká
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.