Zaregistrován
1. 7. 2008
V létě bude nový katalog na Jugoslávii - http://www.hrvatskanumizmatika.net/kin-2010.htm
Mám od autora vydání I., je to celkem slušný přehled kompletní Jugoslávie, i když Stojanovič nebo Barac Borna to maj hezčí (ale zas Viščevic má komplexně celou Jugo vč. mincí)
Zaregistrován
6. 11. 2008
Až budeš objednávat, dej mi vědět...
P.S. Co ty bankovky, co jsem Ti poslal mailem fotky?
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
1. 7. 2008
před chvílí jsem konečně poslal odpověď + odpo se ještě ozvu (až budu doma) - víc viz mail😉
Zaregistrován
16. 8. 2008
Hladam tuto knihu:
Pressburger, S. : Das Österreichische Noteninstitut 1816–1966.
Ak niekto ma, prosim kontaktujte ma.
Zaregistrován
1. 7. 2008
Onehdy v jiném vláknu ptal tráva, co bychom kdo prodali, kdyby dolehla finanční krize. Vzhledem k tomu, že dolehla i na mě (a nevím, kdy se z ní dostanu), musel jsem si položit stejnou otázku. A radši než prodat bankovky se rozhoduju, že bych prodal literaturu. Samozřejmě, řídím se heslem (tuším) pana Bajera, že není důležité jen "mít", ale i "znát a vědět". Naštěstí mám možnost si literaturu, kterou bych přenechával vypůjčit od přátel sběratel, tak v tomto případě by to tak nebolelo u srdce🙂
A co nabízím? V KOMPLETU (nikoliv po kusech!) všechna čísla časopisu Bankovka vydávaného ČNS v letech 1970-75 (12 čísel), dále pak všechna čísla časopisu Notafilie vydávaného ČNS-PPP v letech 1976-2007 (39 čísel) + 3x speciální "výroční" vydání Notafilie. Návdavkem pak nabídkové katalogy ČNS PPP (asi 10 kusů) a možná pak ještě něco (mám to rozvrtané na více místech, tak to musím dát ještě dohromady). Všechno jsou to originály, dobře zachovalé, žádné saláty; jen 3 nebo 4 čísla jsou xerox kopie (nesehnal jsem originál, ale chtěl jsem to mít komplet :-)). Je to cca 2000 stránek zajímavého čtení, na které odkazuje většina dříve i později vydávané numismatické i notafilické literatury. Myslím, že kdo má jedno dvě čísla, ví, o čem píšu.
Už mi odtud pár lidí (zvláště ze Slovenska) psalo a prosilo o některé informace ze zmíněných periodik, případně o zaslání poštou na ofocení apod. (dvě podobné výměny časopisů byly na Slovensko s nekřesťanským poštovným přes 500 Kč a navíc se mi druhá zásilka pak vrátila s vytrženou jednou stránkou😞 takže pak už jsem tuto hrůzu nehodlal absolvovat) tak to zatím píšu sem na fórum než bych to picnul na Aukro - kdyby tu od někoho eventuálně byla cenová nabídka "která se neodmítá", rád tento komplet přenechám a budu vědět, že je to "v dobrých rukou" :-) Kdyby zájem nebyl, tak to časem na to Aukro vystavím.
Případní zájemci můžou napsat na y160z@seznam.cz
Zaregistrován
14. 9. 2008
muzu se zeptat, co obsahuji ta "vyrocni" vydani notafilie? Ja jsem mel moznost prostudovat tenhle casopis komplet, t.j. cisla 1-39. ale tahle extra cisla u toho nebyla. Diky.
Zaregistrován
1. 7. 2008
jsou to výroční čísla k 10, 15 a 20 letům pobočky - cca 50, 80 a 40 stránek tuším maj. Je to obdobné jako u jednotlivých časopisů - přednášky, studie, hodně fotografií atd. hodně článků o prvorepublikových bankovkách (studium kolků, grafické návrhy, kauza Meszáros...).
Zaregistrován
27. 2. 2010
acme, poslal jsem ti email.
Zaregistrován
1. 7. 2008
jejda, byl jsem v hospodě a teď jsem zpět a koukám, že plno mailů, to jsem nečekal🙂 btw - díky za podporu od těch, co se ptají, proč krize - není to nic hrozného "jen" nutné úpravy na domě, které schlamstnou každou kačku (a přítelkyni aspoň uvolním kus knihovny🙂). odpovím během zítřka... a klidně napište i vy, co jste ještě nenapsali ;-)
Zaregistrován
1. 7. 2008
... teď jsem tak nějak po dlouhé náhodou listoval Novotným (předposlední zelené vydání), abych se kouknul na nejvyšší sériová a kontrolní čísla, neuvádí-li snad nějakou zajímavost. Pozastavil jsem se u 100/19. Při bližším zkoumání mi přijde, že tam má Novotný zobrazený falzifikát :-)
Přidávám obrázek (je teda čb, ale jednak řez čísel je zcela odlišný a obličeje zobrazených postav mají jiné rysy - v knize samotné je to pak mnohem patrnější).
Pokud to tak je, tak mi to přijde jako pěkné "faux pas"
[
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.