Zaregistrován
21. 11. 2014
Zdravím,potžeboval bych zjistit ceny těchto mincí,jedná se o prusko,první mince r.1744,1776,1775 =6HELLER 1794 =1/2 KREUZER TEN KDO MI NĚCO MOHL VĚDĚT O TĚCHTO MINCÍ AT MI ODPOVÍ MOC MI TO POMUŽE,MARNĚ TO HLEDÁM NA NETU A NEMOHU TO NAJIT :-( Moc děkuji,hlavně mě zajimají ceny knihu o těchto mincí nemám :-( děkuji za informaci Brona
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
vzhledem k velmi špatnému stavu cena pár korun...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
20. 12. 2012
sigur napsal/a:
Potreboval by som pomôcť s tým bordelom, čo je nalepený na reverze. Skúšal som chelaton, ale takmer vôbec nezaberal. Keby to nebola vzácnejšia značka N-T (Ján Zápoľský, Veľká Baňa, gróf Jakub Tornallyai), tak by som to asi ani neriešil, skrátka mi to tam vadí. Malo by sa jednať o kvalitnejšie striebro. Môžem vyskúšať napríklad ultrazvuk?
Obrázky:
.Jak to dopadlo?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Myslím, že celkom v pohode. Ako som predpokladal, pod tým ovracaným miestom bola meď, takže tam zostal taký ružový nádych. A jeden fľak, ale na to som už nemal ani nervy ani chelaton. 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Poprosil by som o radu. Jozef II. (ktorý sa nenechal korunovať za uhorského kráľa) - pri jeho nástupe na uhorský trón 1780 nebola razená ani žiadna zlatá korunovačná medaila.
Čiže mám pravdu, ak hovorím, že korunovačná medaila (alebo žetón, alebo pamätná minca) súvisiaca s jeho nástupom na trón nejestvuje ?
Zaregistrován
10. 6. 2006
Vyzerá to tak.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Čistenie ultrazvukom je vhodné len čisto zlaté, strieborné, oceľové šperky prípadne pokiaľ sú osadené umelými kameňmi
Pokiaľ šperky sú osadené prírodnými kameňmi vôbec neodporúčam čistiť ultrazvukom - hlavne strednú a nižšiu kvalitu , vysoká pravdepodobnosť rozšírenia puklín , prípadne úplné prasknutie kamienka a potom je koniec pekného dňa.😞
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 11. 2010
Nechcem to tu komplikovať, ale predpokladám, že Archypov reagoval na moju prosbu, resp. potvrdil môj predpoklad. Ďakujem.
Potvrdilo sa mi to práve aj z iného zdroja s dodatkom, že Jozef II. mal len "ríšske" korunovačné medaily.
Zaregistrován
3. 2. 2011
Zajímavá otázka o korunovaci Josefa II. na krále uherského v roce 1780.
Mám ve své databázi celkem 430 odkazů na korunovační medaile nebo žetony a to od korunovace Maximiliana I. 1459-1519 na císaře Svaté říše římské v roce 1486 až po uherskou kurunovaci Karla I. v roce 1917, ovšem u uherské, po případě české korunovace v roce 1780 nemám bohužel žádný odkaz, jinak řečeno na našich nebo zahraničních aukcích se tato korunovační ražba neobjevila.
Ovšem v publikaci Eduarda Polívky "Mince Josefa II. 1765-1780-1790 a Leopolda II. 1790-1792" je na straně 13 tato věta " České a uherské korunovační medaile a jetony nebyly raženy, neboť císař Josef II. se za českého a uherského krále nedal korunovat."
Taktéž v knize Zdeňka Petráně "Ilustrovaná encyklopedie české, moravské a slezké numismatiky" na straně 102 je uvedeno "Mincovnictví Josefa II. lze rozdělit do dvou období: 1765-80, kdy nesou jeho mince titul římského císaře, 1781-90, kdy k titulu římského císaře přibyly tituly uherského a českého krále (přesto, že se nedal korunovat), arcivévody rakouského a další."
Takže můj závěr je následující, nemohou existovat korunovační ražby z roku 1780, protože žádná korunovace se neuskutečnila.
Zaregistrován
23. 11. 2010
numismatik-fji = ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď.
Momentálne som totiž bez literatúry a veľmi ste mi pomohli.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.