Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#11 - 27. 9. 2017, 20:52
Niektoré štemplíky v posledných príspevkoch,tie ktoré sú na jednotlivých známkach,sú dobré "trefy..," a pekne čitateľné.🙂 Mne dnes prišli štemple...Štyri na obálke a každé priemer snáď 37 mm. To by musela mať známka 4x4 cm aby sa tam zmestilo a dala sa odložiť ako známka s peknou pečiatkou.To len tak na okraj,bavíme sa o starých známkach a starých pečiatkach.Nemôžem si na ten výraz zvyknúť,aj keď so slovenčinou nemám výrazné problémy.Viac mi sedí razítko..🙄 A tých vašich prckov by musel byť aspoň 4blok aby sa tam dalo umiestniť.. 😃 ...

stani napsal/a:

Nemôžem si na ten výraz zvyknúť,aj keď so slovenčinou nemám výrazné problémy.Viac mi sedí razítko..🙄

🙂 No – ak by sme mali byť slovenčinári - puntičkári:
štempel – nesprávne
razítko – nesprávne
pečiatka – správne
Pečiatka v zmysle toho o čom tu píšeme – nesprávne
Správne – odtlačok poštovej pečiatky 😉

Ja by som bol v tomto smere zdržanlivý. Načal som to tu s tou Privigye, tak pridám ešte 4 výstrižky. Neviem ako ostatný, ale ja mám v tomto prípade jasno – žiadne kúpanie – takto im je dobre 😋

Obrázek vložený uživatelem

Jirko:

1: Ďakujem za komentár. Rady si beriem k srdcu a budem na ne myslieť.

1. Čo sa týka toho žltého Merkura, tak veľká gratulácia. Chcel som napísať, že si viem predstaviť tú radosť z neho, ale možno ani neviem ... A čo sa týka to overenia, tak za to vyše polstoročie vašej praxe ...

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#12 - 27. 9. 2017, 21:29

Tiež mi to nezavadzia,takže kúpať sa nebude.
A razítko/pečiatka je u mňa ako napadlo ma/mi.Viem ako to má byť,ale..😉
Asi to nazvem rušítko. Ako Anglán.
Cancelled-zrušený a bude pokoj.🙂
-s-

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#13 - 27. 9. 2017, 23:38

dobrý večer tak moje radost trvala jen jeden den a už vím, že ten růžový Merkur je padělek ale to holt život jeden den si člověk myslí, že vyhrál v loterii a druhý den je tvrdá realita i když se mi hned to razítko nepozdávalo no nic budu muset žít aspoň do té stovky aby sem na podobný kousek, ale pravý narazil. No nic jen žádné smývání ani z výstřižků ledaže by bylo podezření, že se tam ukrývá velká průsvitka. Tak dobrou noc a měhte se všichni příznivci krásných starých razítek. Jirka z Moravy

gnilretniw

Uživatel

Zaregistrován
3. 3. 2015

#14 - 27. 9. 2017, 23:41
Niektoré štemplíky v posledných príspevkoch,tie ktoré sú na jednotlivých známkach,sú dobré "trefy..," a pekne čitateľné.🙂 Mne dnes prišli štemple...Štyri na obálke a každé priemer snáď 37 mm. To by musela mať známka 4x4 cm aby sa tam zmestilo a dala sa odložiť ako známka s peknou pečiatkou.To len tak na okraj,bavíme sa o starých známkach a starých pečiatkach.Nemôžem si na ten výraz zvyknúť,aj keď so slovenčinou nemám výrazné problémy.Viac mi sedí razítko..🙄 A tých vašich prckov by musel byť aspoň 4blok aby sa tam dalo umiestniť.. 😃 ...

čau razítkáři průměr razítek začíná/dle Kleina na 16 mm a pokračuje výše to jen tak na okraj a už jde spát Jirka z Moravy

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován
9. 2. 2008

#15 - 28. 9. 2017, 14:16
ďakujem všetkým za názor .....ja som postihnutý razítkami takže pekné razítko má u mňa vždy prednosť pred lepom, len ma zmiatlo na chvílu ako sa všade teraz bazíruje na lepe :-)

To bazírování na lepu vzniklo z toho, že filatelisté vědí, jak to kdysi chodilo. Před válkou měl horko těžko někdo zásobník na známky- to snad ani neexistovalo a tak se čisté a razítkované známky ukládaly na albové listy přes falcku. Tudíž je jasné, že takové množství známek s "prvotřídním" lepem, prostě není možné v současné době obhájit. Spousta známek má reparovaný lep a když už je dnes možnost z té obrovské hromady něco vybrat, tak si každý prostě zakládá na tom, aby to bylo echt s origoš lepem. Proto je v současné době nejvíce ceněný lep známek. Týká se to čistých samozřejmě. Známka prošlá poštou (filatelistický etalon sbírání) je samo bez lepu. O známkách ražených v tiskárně (z ochoty) se nevyjadřuju. To není pro mě sbírání. Když jsem začla dělat exponát, tak dilema "ražené vs. čisté" bylo jasné v momentě, kdy jsem zjistila, že velkou většinu námětových známek, lze sehnat jen s razítky z ochoty. A to je blbě.😉

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#16 - 28. 9. 2017, 14:26

Jo, co si člověk sám nevyfrankuje, to nemá!

Pilat

Uživatel

Zaregistrován
11. 3. 2018

#17 - 22. 3. 2019, 07:13
Rozumiem a súhlasím.A skúsenosti z pošty mám podobné.Radosť pozerať ako to tam mlátia...😞 -s-

Musím tedy pochválit pracovnice naší venkovské pošty, sice požádám na přepážce o pěkné orazítkování zásilky, kterou posílám a vždy ochotně provedou, ale již několikrát jsem viděl na jiných prošlých obálkách z naší pošty, že zpravidla mají čitelné a dobře umístěné razítko.

datschitz.cz

Uživatel

Zaregistrován
12. 10. 2018

#18 - 22. 3. 2019, 09:34

s razítky jsou hezčí 😉

Obrázky:

petrofil

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2019

#19 - 19. 4. 2019, 13:36

Nevím jak vy,ale já sbírám známky. Nikoliv lep na známkách! Až budu sbírat lep,tak si je budu kupovat na poštách! Filatelie není sběr lepu,ale známek!Rozhodně si cením více známky z roku 1888 bez lepu,než Husáka s lepem!

stani

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2015

#20 - 19. 4. 2019, 19:04

Mám pár známok DDR, majú z môjho pohľadu bezchybný až moc "silný, dobrý" lep a sú použité, opečiatkované, čiže odlepené..Tadiaľ asi povedie cesta...😋
A vážnejšie. Ja nie som filatelista, ale načo to niekto robí..??
Až tak sa od radosti krútia...🙂
-s-

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.