Zaregistrován
9. 3. 2010
stani napsal/a:
Nemôžem si na ten výraz zvyknúť,aj keď so slovenčinou nemám výrazné problémy.Viac mi sedí razítko..🙄
🙂 No – ak by sme mali byť slovenčinári - puntičkári:
štempel – nesprávne
razítko – nesprávne
pečiatka – správne
Pečiatka v zmysle toho o čom tu píšeme – nesprávne
Správne – odtlačok poštovej pečiatky 😉
Ja by som bol v tomto smere zdržanlivý. Načal som to tu s tou Privigye, tak pridám ešte 4 výstrižky. Neviem ako ostatný, ale ja mám v tomto prípade jasno – žiadne kúpanie – takto im je dobre 😋
1: Ďakujem za komentár. Rady si beriem k srdcu a budem na ne myslieť.
- Čo sa týka toho žltého Merkura, tak veľká gratulácia. Chcel som napísať, že si viem predstaviť tú radosť z neho, ale možno ani neviem ... A čo sa týka to overenia, tak za to vyše polstoročie vašej praxe ...
Zaregistrován
23. 11. 2015
Tiež mi to nezavadzia,takže kúpať sa nebude.
A razítko/pečiatka je u mňa ako napadlo ma/mi.Viem ako to má byť,ale..😉
Asi to nazvem rušítko. Ako Anglán.
Cancelled-zrušený a bude pokoj.🙂
-s-
Zaregistrován
3. 3. 2015
dobrý večer tak moje radost trvala jen jeden den a už vím, že ten růžový Merkur je padělek ale to holt život jeden den si člověk myslí, že vyhrál v loterii a druhý den je tvrdá realita i když se mi hned to razítko nepozdávalo no nic budu muset žít aspoň do té stovky aby sem na podobný kousek, ale pravý narazil. No nic jen žádné smývání ani z výstřižků ledaže by bylo podezření, že se tam ukrývá velká průsvitka. Tak dobrou noc a měhte se všichni příznivci krásných starých razítek. Jirka z Moravy
Zaregistrován
3. 3. 2015
čau razítkáři průměr razítek začíná/dle Kleina na 16 mm a pokračuje výše to jen tak na okraj a už jde spát Jirka z Moravy
Zaregistrován
9. 2. 2008
To bazírování na lepu vzniklo z toho, že filatelisté vědí, jak to kdysi chodilo. Před válkou měl horko těžko někdo zásobník na známky- to snad ani neexistovalo a tak se čisté a razítkované známky ukládaly na albové listy přes falcku. Tudíž je jasné, že takové množství známek s "prvotřídním" lepem, prostě není možné v současné době obhájit. Spousta známek má reparovaný lep a když už je dnes možnost z té obrovské hromady něco vybrat, tak si každý prostě zakládá na tom, aby to bylo echt s origoš lepem. Proto je v současné době nejvíce ceněný lep známek. Týká se to čistých samozřejmě. Známka prošlá poštou (filatelistický etalon sbírání) je samo bez lepu. O známkách ražených v tiskárně (z ochoty) se nevyjadřuju. To není pro mě sbírání. Když jsem začla dělat exponát, tak dilema "ražené vs. čisté" bylo jasné v momentě, kdy jsem zjistila, že velkou většinu námětových známek, lze sehnat jen s razítky z ochoty. A to je blbě.😉
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jo, co si člověk sám nevyfrankuje, to nemá!
Zaregistrován
11. 3. 2018
Musím tedy pochválit pracovnice naší venkovské pošty, sice požádám na přepážce o pěkné orazítkování zásilky, kterou posílám a vždy ochotně provedou, ale již několikrát jsem viděl na jiných prošlých obálkách z naší pošty, že zpravidla mají čitelné a dobře umístěné razítko.
Zaregistrován
12. 10. 2018
s razítky jsou hezčí 😉
Obrázky:
Zaregistrován
9. 3. 2019
Nevím jak vy,ale já sbírám známky. Nikoliv lep na známkách! Až budu sbírat lep,tak si je budu kupovat na poštách! Filatelie není sběr lepu,ale známek!Rozhodně si cením více známky z roku 1888 bez lepu,než Husáka s lepem!
Zaregistrován
23. 11. 2015
Mám pár známok DDR, majú z môjho pohľadu bezchybný až moc "silný, dobrý" lep a sú použité, opečiatkované, čiže odlepené..Tadiaľ asi povedie cesta...😋
A vážnejšie. Ja nie som filatelista, ale načo to niekto robí..??
Až tak sa od radosti krútia...🙂
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.