Zaregistrován
24. 3. 2010
Toto by mal byť medený denár Ladislava Pohrobka (H-650) z roku 1444. Je to prvý typ razený Ján Jiskrom z Brandýsa, ktorý bol povolaný Ladislavovou matkou Alžbetou, aby v Uhorsku chránil ich záujmy.
Tento typ by mal byť razený len v Kremnici, ale tomu nezodpovedá značka na minci. Nejaký nápad? Ja jednu teóriu mám, len som zvedavý, či ju niekto potvrdí...🙂
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
No značka nezodpovedá, vidím tam správne I K? Polner túto značku nemal, čiže toto je nejaká podivuhodnosť.🙂 V Kremnici v tomto období (resp. trochu neskôr) pracoval aj Peter Jung (využíval značku I, resp. K I), ale toto si asi nemyslel.
Ak chceš aby tvoju teóriu niekto potvrdil, musíš ju najskôr odprezentovať...😉
Zaregistrován
23. 4. 2008
Může to být také chyba při rytí L, skoro vypadá jako zrcadlově otočené...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Až teraz som si to všimol, to I nie je I, ale naozaj to vyzerá ako P hore kardánom...🙂
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ja tam vidím K-P, ale hore nohami a zrkadlo obrátené, hmm? Takto nejako...
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Je to tak. Máš výhodu, že máš mincu v ruke, pod lupou lepšie prezrieš.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ja ale lupu nemám 🙄 Btw. najlepšia lupa je makro na foťáku...tak a teraz očakávam numizmatickú inkvizíciu 😁
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
Ja ale lupu nemám
Načo aj... pri numizmatike, že áno. 😁
Zaregistrován
24. 3. 2010
Z praxe viem, že lupu nepotrebujem. Buď mi stači voľné oko a keď dobre nevidím, tak náhodný výber...ona sa nejaká zaujímavosť aj tak objaví.
Tu u naś sa hovorí "Sprostý sedlák - velké zemáky" ...a pozerám, že občas to platí aj na mince 😃
Zaregistrován
8. 12. 2011
Je to dobove falzum. Nakolko vacsina rytcov nevedela citat ani pisat a falsovatelia uz vobec, moze to byt obycajna chybicka.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.