Zaregistrován
17. 5. 2007
Zdravim
Chtěl bych se zeptat když mám známky přilepené na papíru a chci je odlepit , tak je odlepuju s tím způsobem že je vikoupu v lázni a pak usuším a vylisuji , ale jde mi o to že ta známka potom nemá lept a mě právě zajímá jestli známka bez leptu ztráci hodnotu.Popřípadě jaký je lepší způsob odlepení známek.Děkuji
Zaregistrován
21. 7. 2007
Doporučuji si především procvičit pravidla českého pravopisu. Ale k problému:
Pokud jsou známky přilepené na papíře, může se tak stát ze dvou základních důvodů:
1) jde o známky z korespondence, které byly přilepeny na obálkách, pohlednicích atd. a prošly poštovním provozem; v tomto případě jsou orazítkované a nezáleží na tom, zda lep mají či nikoliv, protože se předpokládá, že budou odlepené a tedy bez lepu (naopak razítkovaná známka s lepem obvykle znamená, že jde o tzv. razítko z ochoty, kdy známka je znehodnocena, aniž splnila svoji poštovní funkci) - u známek razítkovaných tedy může lep chybět
2) jde o známky čisté, které se na papír přilepily nedopatřením, většinou při skladování ve vlhku; v tomto případě už je to celkem jedno, protože svoji hodnotu ztratily tím, že se přilepily
Lept je druh malířské techniky, který bych rozhodně na známkách olizovat nechtěl; na známkách je lep
Způsobů odlepování známek je více, koupání je asi tím nejběžnějším a nejjednodušším
Zaregistrován
26. 7. 2007
myslim ze tam ma len jednu chybu..........v..Y...koupu😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
21. 7. 2007
Nejde tady o mluvnici, ale když už jsme u toho, pak je tam těch chybiček více - chybí tam pár čárek, obrat "...odlepuju s tím způsobem..." (mohu tolerovat hovorový výraz, ale to "s" tam je navíc), "ztráci", "lept"...
Zaregistrován
17. 5. 2007
Tak já tedy děkuji za cenné rady a hodně jsi mi pomoh.Dík
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.