Stretol ste sa s tým to,podla Husara: 552 Denar (S) (C.II.93,U.)
Vs: +MOn LODOVICI Sarazenenkopf n.l.
Rs: +REGIS hVnGARIE Sarazenenkopf n.l. , (1372-1382)
dobove falzum...
....ale minca na obrázku ma na avr. i na rev. hlavu saracena ,s opisom skombinovaným s aversu i reversu: zretelne je vydno ..NETA LUD...hUNGAR a to na oboch stranach a prerazbu križov s perličkamy...
a dalšia zaujimavost su 2 perličky pri krku hlavy a to jak na aver. i rev.
Minca je kvalitne striebro,takže nevyzerá ako dobove falsum...
Mal som už veľa denarov saracena ,ale teras mám zaujimavy depotik a v nej aj tuto kuriozitku.....poradte,alebo vaše názory...
Ospravedlňujem sa za foto,ale nemam techniku a take drobne predmety
Obrázky:
to chápem,ale prečo .... pri takom množstve obehových minci,ked aj normalne razby su mnohé nedokonale,preražať mince ešte raz .... a pôvodne to bol podla Husara denar 552,ktory je dosť diskutabilný a vzácnejši sam o sebe, a ta prerazba je važne zaujimava ...komu to vtedy vadilo že si dal námahu a urobil ešte aj chybu...
Tu su dalšie...bohužial nemôžem to lepšie oskenovať...
Ale ide o to,že minca 2A (avrs.) 2R(revers) má tiež prerazbu na hlave saracena krížom s perličkami ale s dodržaným opisom aversu +MONETA LODOVICI a rev.je typicky +REGIS hUNGARIE ,ako to,že razidlo neprerazilo aj opis?
2x prerazba v jednom depote.... ostatne su Budin a Rožnava
Obrázky:
Krasne mincicky ak by boli niektori saraceni na vymenu, alebo predaj mozno by som mal co ponuknut🙂 v pripade vasho zaujmu mi prosim napiste na lukasstredansky@gmail.com
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Inak takmer urcite sa jedna o chybu pri vyrobe. Nazval by som to podpisom opiteho razica, ono v stredoveku sa dialo vselico. Len pre zaujimavost pozri mojho tiez trochu zvlastneho saracena, ktoreho sme preberali davnejsie:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorske-mince-grosoveho-obdobia-5637x44
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.