Zaregistrován
10. 6. 2006
Tak mi po sto rokoch dorazil ten saracén z Poľska, čakal som dlho, ale mincička utešená. Zaujímavý je zárez na korune (že korunka?), čo to len môže byť?😉
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
žádný zářez či koruna, jen nedostatek materiálu při ražbě v místě kříže z druhé strany...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Sakra, ja som sa sekol, samozrejme som myslel zárez na dvojkríži, nie na korune, žiadna tam nie je😉 takže Dracek sorry. No a o nedostatku materiálu v mieste kríža by som naozaj dosť pochyboval, možno by si si mohol prečítať moju a korunkinu konverzáciu na túto tému. Bola by veľká záhada, ak na minciach z veľkého počtu mincovní bol nedostatok materiálu presne v tom istom mieste dvojkríža saracénskych denárov.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Reagoval jsem na Tvůj zářez v korune a ne na kříži, ale tam to bude spíše nepřesná návaznost při výrobě razidla(možná i zhoršená průběhu ražby) či opakované použití poškozeného punce při jeho výrobě.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ďalší z názorov do mini plejády teórií, v zásade by mohlo byť. Ja som tvrdil (a snažil som sa to aj potvrdiť experimentom), že by zásek nemusel vznikať pri nadväznosti puncov dvoch samostatných krížov, ale ako stopa po kružidle (a následná deformácia na kríži). Možno má pravdu korunka, nevyvraciam to, ale mne sa zdá, je aj na tejto minci je stopa po kružidle evidentná.
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
...co se mne týká, já už delší dobu v klidu spím, protože věřím té tvé teorii s kružidlem 😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Najprv som ani nechcel, ale Archy ma presvedčil, že sa mám pochváliť...tákže, na túto mincičku som čakal viac ako pol roka a konečne je moja. Stav je neuveriteľný a teším sa z neho už druhý deň jak malý Branko 🙂 Ak by mal niekto záujem, tak má smolu. Už som dal inštrukcie, keď natiahnem brká, strčia mi dukát do huby a Cháron pre mňa príde na jachte 😁
Je to posledný typ dukátu razený za Ľudovíta I, Pohl B-7, komorský gróf Ján Saracénus, mincovňa Budín alebo Pécs, razba po roku 1379,
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
Tak ta je skutečně nádherná..
Zaregistrován
10. 6. 2006
No konečne, krásny dukát, gratulujem, je to naozaj parádička! Už som ho v rukách mal, teším sa že si ho prezriem znova!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.