Škoda, ale nehovorí. 👿 Prehrabávam sa stovkami fotografií od prispievateľov tuná (niektorí mi so saracénmi pred časom pomohli, od niektorých som čakal nejaké fotografie a neposlali... 😐 ), taktiež fotografiami z netu, čo som dávnejšie posťahoval. Túto mám v kompe už veľmi dlho a až teraz som si ten opis ja blbec všimol.🙂 Je to naozaj zaujímavá vecička, zapracujem do štúdie.
v takovych pripadech - obecne - je na miste zvazovat moznost existence tzv. napodobenin. ty mohou byt klidne stejne kvalitni, jako jejich predlohy (byt to nebyva vzdy). ovsem co je / bylo napsano a vyzkoumano o techto zalezitostech v ramci techto razeb, nevim.
Averz je v pohode, opis relatívne sedí, aj keď C v LODOVICI vyzerá skôr na E, ale to je podľa mňa detail, problém pri razbe. Čo sa týka hlavy saracéna, mám dojem, že sa jedná o celkom dobre maskovaný dvojráz, raz sme tu riešili niečo podobné so Stredovou mincou, ale možno sa mýlim, nevidel som mincu naživo. Čo sa týka reverzu, nejde o DEI ... ale posledné písmená opisu VnGARIE, teda naozaj o retrográdny - spätný opis, akurát je tam nyvše jedno písmeno E, čo by mohlo súvisieť s tým dvojrázom čo som spomínal. Minca pekná, zaujímavá.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.