Zaregistrován
15. 7. 2007
dvojraz tam urcite je (a to docela velky viz napr. na nose), to ale nic nemeni na tom, ze to chybny opis bude, nejen LOVDOVICI, ale primo LOVDOVIDI. presto, ze dvojraz dokaze velka kouzla, tady bych se zde k jeho roli nepriklanel, je celkem patrne, v jakem smeru doslo k posunu a otoceni a vypada to dost presvedcive. pekna mince, gratuluju.
jo a ty "inkusni razby v predchozich prispevcich" jsou panove mnohem pravdepodobneji jednostranne mince, ktere mely byt spravne dvoustranne vznikle pri razby na dva strizky zaroven misto na jeden (inkuse je prece jen trochu neco jineho). to co vidime je vydut, ne otisk jine mince.vim, ze vy to urcite vite, ale toto zde ctou lide, kteri se odtud lecos nauci - tak kde nas to nic nestoji, mysleme na to. podrobneji viz str. 96 zde:
HÁNA, Jiří: Technické aspekty vývoje středoevropského mincovnictví do konce 19.století.. 1. vyd. Klatovy: Vlastivědné muzeum dr. Karla Hostaše muzeum v Klatovech, 2007. 164 s. Náklad 500. ISBN 978-80-86104-15-7.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Dobová "napodobenina" ?
Denár H-550
Obolus H-538. Veľkosťou je ala ako denár, tak neviem. Značka sa zdá byť SS. Samostatné S pripisujú Saracénovi ale až za panovania Márie.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
1. 8. 2010
našiel som jeden kus na nete s bodkami na krku ale so značkou ľalia S, môj je bez značky. čiže tie bez značky by sa nemali škatuľkovať do jednej mincovne.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
a už keď dnes fotím tak dám sem ešte týchto dvoch "farárov". je vidieť že boli minimálne dve razidlá.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tí saracéni sú parádni. Bodky na krku evidujem aj ja, ale len na dvoch oboloch som to videl, niekde tu je vo vlákne aj fotka. Uvažoval som o samostatnom variante, aj som to tak na dvoch prednáškach referoval, ale už som od toho upustil, bude to naozaj len "ornament" bez väčšieho významu. Tvoja fotka ma v tom len ubezpečila, takže naozaj vďaka.
Zaregistrován
10. 6. 2006
A farári sú evidentne z dvoch rôznych razidiel, porovnával som so svojimi a tiež vykazujú rozdielne znaky v prevedení dvojkríža aj kolopisu. Pekné vecičky máš, pekné...😉
Zaregistrován
10. 6. 2006
Dávam do pozornosti dva výrazne odlišné punce na písmeno T v kruhopise na dvoch saracénoch toho istého typu a variantu. Samozrejme sa nejedná o žiadny nový variant, to už by sme sa z toho naozaj zbláznili... ide len o zaujímavosť. Určite bude odlišností v jednotlivých prevedeniach písmen viac, toto mi len dnes trklo do oka. Za fotky sa ospravedlňujem, mám pokazený foťák a fotil som to mobilom.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 9. 2016
Zdravím
Rád by som poprosil odborníkov o bližšie určenie týchto mincí. Vopred ďakujem
Zaregistrován
23. 9. 2016
_)
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2013
Sprav lepšie fotky a orež ich a daj aj druhú stranu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.