Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte zaujima ma vas nazor na tuto mincovu znacku. Pohl pri ludovitovi pozna mincovu znacku "hviezda" pri saracenoch ju vsak nema, tam ma len klasicku kvetinku. Co si myslite, spojil Pohl tieto dve znacky do jednej, alebo je to skutocne jedna znacka.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Takú kvetinku, aká je v Pohlovi, som asi na saracénovi ešte nevidel. Ktovie, aký mal materiál, keď tvoril katalóg? Skôr tu zrejme ide o tvar lúčov. Tebe idú krásne do špicu, takže je evidentné, že sa jedná o hviezdu. Často sú však jednej šírky, takže môžu evokovať lupene kvetov. Takto by som to videl ja.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zrovna tento môj je ten prípad, kedy to vyzerá skôr na kvietok.
Na saracénoch sa objavuje podobné znamienko, ale jednak je v opise na reverze (tým pádom to značka zrejme nebude) a má 6 cípov/lupeňov. Dostal som ho od Archyho ako darček (Zdravím ťa, brácho 😉 )
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Sigur na uhorske drobaky mas dobre oko, ked natrafis na dalsiu evidentnu hviezdu daj vediet. Saracenom sa celkom venujem, jednu dobu to boli moje srdcovky, kvetiniek som videl kopu ale toto som si vsimol prvy raz.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Obolus h-546 bez značky, averz nahralo opačne, neviem prečo.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
To si práve priniesol z mincovne?🙂 Ak to nie je čistené chemicky, tak potom tomuto sa hovorí RAZOBNÝ LESK.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
24. 3. 2010
Je to paráda. Tento typ má pomerne dlhý opis a je vidieť, že rezač sa musel snažiť, aby to tam nasekal kompletne.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Sigur k tvojej 2 laliovej minci. Jeden exemplar tu mal velmi davno archypov, ked prelistujes forum malo by tu byt. Tvoj je druhy kus co som v zivote videl a moj je treti....
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.