Zaregistrován
24. 3. 2010
Pekné.
A ten divoký dvojráz na averze je neskutočný🙂
Zaregistrován
23. 6. 2007
Pěkný. 😋
Když už na to koukám, tak lilie nad FB je asi běžná, že? 😉
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
je to pekna vec, nie je najbeznejsi, ale Pohl ho pozna
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 10. 2012
No v tejto situacii(pandemia) sa nic ine ani neda robit, len studovat doma... Chcem sa pani opytat, teda jedna sa u mojho denara o Kremnicku, ci Kosicku mincovnu? Bohuzial kupil som ho taky nalomeny, ale drzi pohromade. sorry za kvalitu fotiek
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
21. 1. 2015
Mincovňa Buda je to jedna z mnohých variant ražby Francisca Bernardiho.
Zaregistrován
17. 10. 2012
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte chlapi rad by som sa s vami poradil o tychto dvoch sv. Ladislavskych denaroch. Jeden mi pride zvlastny a druhy povazujem za dobove falzum, aky je vas nazor?
Tomu spodnemu by som aj uveril, ze sa nejaky rezac zaucal, ale ten vrchny je dokonale podivny...
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
spis bych se (na zaklade zhodnoceni toho, co vidim) pripojil k dobove napodobenine (v tom smyslu, ze bych puvod hledal smerem k Polsku nebo Rusi). Takova mince muze obsahovat jeste dost stribra (byt ne jako predloha). oznaceni falzum jako takove bych priradil minci s nepopiratelne zasadne nizsim realnym obsahem draheho kovu a nebo minci s jednoznacne dolozitelnou technologii jako je amalgamacni ci zarove pokoveni.
ovsem terminologie falzum / napodobenina etc. je tak rozkolisana a nejednotna, ze dokonce i kdyby jsme znali presne slozeni teto mince a presne okolnosti jejiho vzniku, velke numismaticke hlavy se neshodnou na tom, co to je😃
Zaregistrován
17. 9. 2009
Este mam jednu teoriu, mohlo by sa jednat o mincovu znacku R (Rozsnyo - Rožňava?) u Korvina je u niektorych denarov bezne, ze niektore mincovne produkuju denare ktore su na prvy pohlad uplne ine. (K-Stit, H-T a podobne) nemate niekto Svatoladislavsky denar so znackou R v zbierke, pre porovnanie? Prípadne ako by ste túto mincu zaradili vy?
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
všimol si si vlastne že sú tam obrátene brvná a ľalie? V novom katalógu je asi 50 rôznych značiek ale všetky majú reverz OK, tvoj by bol unikát.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.