Zaregistrován
15. 1. 2015
Ok, ďakujem za Váš záujem
Zaregistrován
17. 9. 2009
Je to klasický saracénsky denár cca 10€+ ak by vás zaujímala cena, opis má v poriadku, bez mincovej značky, ale nie je škaredý ak zbierate mince určite si ho odložte
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 1. 2015
Ďakujem
Zaregistrován
10. 1. 2013
Tu si ho porovnaj.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Dlouho jsem si nekoupil žádnýho Anjuovce, až na jinak nezajímavým veletrhu Sběratel jsem narazil na tohohle opuštěnýho chudáčka. Uznejte sami, že jsem ho tam nemohl nechat. 😆
Ludvík, denár, mincovna Krakov?, Hus 560.
12,660x13,280mm 0,212g
Konečně je absťák zažehnanej. 😋
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
"O" nad štítom je evidentné, takže podľa literatúry je to Ľudovít. Vždy som sa zamýšľal, čo by to malo symbolizovať, že to priraduju jemu. Myslím, že ešte tam býva "L", čo mi príde logické a "H" pre denáre Hedvigy. Nemám pri sebe teraz katalógy.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Braňo: A ten Krakov sedí? V Huszárovi jsem zmínku o Krakovu nenašel. Ale taky jsem ještě neprolezl všecko.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Tadeusz Kalkowski píše, že je to krakovský denár Hedvigi, Ludovítovi pripisujú poznanské denáre s P a prekrížené kľúče.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 9. 2009
Na prvy pohlad bezny a nicim zaujimavy svato Ladislavsky denar. Ludovit vsak mal malokedy v opisoch neporiadok a nenajdete na nich tolko skomolenych napisov ako na neskorsich denaroch volenych kralov, kde je snad kazde razidlo opisovy variant. Tu je na strane so stitom napis LODOVIDI-R-VNGRE namiesto klasickeho LODOVIDI R VNGARIE, rezac strizku totiz pouzil malo pouzivane ozdobne D ktore zabralo tolko miesta, ze si musel text upravit.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ked sa k minci nikto nevyjadril skusim rozvinut dalej svoje uvahy. Svato Ladislavske denare poznaju toto ozdobne D len pri mincovej znacke ktore vyzera ako take cudne G, kto mate Lengyela je to pri nom pekne vidiet. Na inom type denara som toto D este nepozoroval. (ak vy ano prosim opravte ma) Zaujimave je na nom to, ze pri tomto type dokonca Lengyel uvadza kratsi opis tak isto ako je na minci ktora je na fotke.
Pri tejto znacke (G) Lengyel a myslim ze ani Pohl nepriraduju ziadnu mincovnu, ja si dovolim predpokladat, ze by to mohlo naznacovat ze to bude BUDA, nakolko mincova znacka Francisca Bernardiho je jasna a rezac si vybral zo sufliku D ktore prave nasiel....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.