Zaregistrován
8. 12. 2011
netreba sa omluvať - ved je to len debata - ja mám z týchto denárov viac ako 50 kusov a mám strašne veľa chybných razieb a razieb v oveľa horšej kvalite - fakt málokedy sa mi dostane do rúk perfektný kus - ked máte záujem, napíšte mi na mail a pošlem Vám scan mojich denárov
numizmatikagal@magnats.sk
Zaregistrován
18. 2. 2012
Díky za cennou informaci a taky za vášnivou diskusi kolem ní. Přidávám jiný denár Ludvíka II. Jagelonského - rovněž z roku 1524, minc. zkratka L-W. Co mě však zaujalo, jsou dva trojlístky (alespoň mně tak připadají) po obou stranách erbu. Dotaz - jsou to skutečně trojlístky (anebo se to jenom zdá mně?) a jestli byl motiv torjlístku použit na ražbách s jiným letopočtem?
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Na tomto denáru, který mi prošel rukama jsou rovněž trojllístky, akorát na tom mém nejsou vidět stopky (pokud tam vůbec jsou). Jinak jde opět o vratislavskou mincovnu.
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
18. 2. 2012
Jan322 děkuji za informaci. Přidávám třetí denár Ludvíka, ročník 1526, se zkratkou K-P. Na první pohled to vypadá jako dvouráz u písmenka P, ačkoliv ostatní písmenka v textu jsou bez jakékoliv vady. Navíc jsem asi před měsícem viděl v jedné aukci stejnou minci se stejným "dvourázem" u písmenka P. Je to dvojité "P" chyboražba nebo to byl úmysl rytce?
Obrázky:
Zaregistrován
27. 12. 2009
Nejde o značku K-P, ale o značku K-B (tedy mincovna Kremnica), s protaženým dříkem. Pohl tuto značku uvádí pod číslem 255-20 a připisuje ji komorským grófům Bernhardu Beheimovi a Johannu Lengyelovi.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Pri tejto značke sa stretávam s označením K - beta, čo je celkom výstižné, lebo pri tomto ročníku existuje aj klasické K-B (Pohl 255-19),
to ermanarich: Všimol som si, že si tu dal už zopár pekných uhorských mincí (hlavne ten denár so Zápoľského erbom bol veľmi pekný). Len tak ďalej 😉
Zaregistrován
24. 3. 2010
To bolo nedorozumenie, Honza myslel túto mincu, ktorú som dával ešte do starého vlákna.
Mal som veľké šťastie, tento stav sa vidí tak pri 1 z 500.
Obrázky:
Zaregistrován
18. 2. 2012
Jednu hezkou košickou ražbu jsme viděli hned na začátku..., přidávám stejný z mé sbírky, a pak ještě jeden, o kterém si nejsem zcela jist, zda se jedná rovněž o Košice.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2008
Pohl denáre so značkou c (aj gotickým, ktoré vyzerá ako a)+ľalia priraďuje Košiciam.
ego
Zaregistrován
12. 6. 2012
Pridávam jedného Ľudovíta so značkou L-A, doposiaľ som to neidentifikoval (Huszár - nič, Pohl - nič) aj keď je to možno chyborazba, lebo je to denár s výrazne menším obsahom striebra.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.