Zaregistrován
17. 9. 2009
Pridavam na pokuk denar Marie ktory som urcil ako Pohl 114-11 mincovna Syrmia, velmi ma potesil nakolko som tuto znacku nazivo este ani nevidel a ani z tejto mincovne este nic nemam.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
25. 3. 2009
môj malý prírastok aj keď falošný 😉
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Veľmi pekná minca, úprimne gratulujem, minca by urobila radosť veľkú aj mne.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám aj ja jednu.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám jednu Máriu ktorá má na jednej strane MONET a druhá začína na MO-a dalej už len hádam že je to tiež MONET myslel som že je prehodený opis má niekto podoné ničo?Plus nad korunkov je bodka, za každé info dakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Veľmi zaujímavý a krásny denár. Idem niečo pozrieť do "archívu", mám silného tušáka že to nie je oficiálna razba.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Súhlas, na prvý pohľad košér, ale opisy sú dopletené.
No šak kukni do archívu, som zvedavý, čo tam máš...lebo ja mám podobný denár so značkou "I" a tam sú tiež dopletené opisy, čo ale vzniklo skôr dvojrázom.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Opisy sú dopletené evidentne, ale čo som sa trochu pohrabal, tak celkom pekné chaosy v opisoch na Máriiných denároch existujú, viď nižšie (a tom pozeral naozaj zbežne a len na tzv. korunových denároch typu Pohl 114). Inak je jasné, že rozdielov na týchto denároch nájdeme hodne aj ikonografických, úplne iné typy korún, dvojkrížov a kopa iných znakov. Ja tu mám jedno falzum, ktoré má tiež (pod lupou) na strednej ľalii bodku, aj keď na fotke to nevidno. na zuziho mincu sa vôbec nepodobá, ale tento znak majú spoločný. Co sa týka zuziho mince, podľa opisov by som už bol teda viac opatrný, falzum to byť môže ale nemusí, musím sa teda sám poopraviť. Analýza mince by povedala rozhodne viac, aspoň keby som mal mincu v ruke.
Takže zopár perličiek:
Averz: MARIA VnGARIE
Reverz: MOnETA MARIE
Averz: MARIA R . VnGARI
Reverz: MOnETA MARIE
Averz: REGINE . VnGARIE
Reverz: MOnETA. MARIE
Averz: MARIA . R . VnGARI
Reverz: MONETA . MARIA
Averz: REGINE . VnGARI
Reverz: MOnETA VnGARIE
Averz: MARIE . R. VnGARIA
Reverz: MONETA . MARIE
Averz: MARIE DGR VnGARIE
Reverz: MON MARIE RV
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
no, muze to byt i napodobenina. jsem zvedav, zda se to podari nekdy nejak rozseknout😃
Zaregistrován
10. 1. 2013
Dík za námahu, dohodneme sa po prázdninách a donesiem ti ju ku škole.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.