Zaregistrován
24. 3. 2010
To je digitálnym mikroskopom, ktorý sa hodí maximálne tak na tieto účely. Fotil som t z x-uhlov a tá ľavá "nožička" je zrejme vada razidla, stredná a pravá nožička vyzerajú tak, ako sa na "n" sluší a patrí.
Ale kľudne si poznač "m", ja mám poznačené "n". 😃
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám tu zaujímavé denáre zo Stoličného Belehradu, zaujímavé je celkové rozdielne prevedenie mincí. Máriine denáre sa absolútne popísať zrejme nedajú, ak by sme brali do úvahy všetky ikonografické zmeny. Je ich strašne veľa aj v rámci jednej jedinej mincovne.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 3. 2009
:) Nádhera
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy, v podstate súhlasím. Ja mám ale pocit, že táto variabilita je len (alebo skôr hlavne) pri tejto značke. Keď tak rozmýšľam, tak si viem vybaviť typickú korunu z Kremnice, Košíc alebo Sibiu, ale so Stoličným Belhradom mám trochu problém. 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Mimochodom...rád ťa tu opäť vidím 😉
Zaregistrován
23. 11. 2011
Parádní, doufám že budeš mít příští týden i nějaký pro mě, taky jsem tam pro tebe něco vyhrabal.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Sigur, ja som myslel všetky zmeny v ikonografii celej mince, teda koruna a dvojkríž, je toho naozaj strašne veľa a to nepočítam zmeny v opisoch, našiel som nejaké ešte minule:
Averz: MARIA VnGARIE
Reverz: MOnETA MARIE
Averz: MARIA R . VnGARI
Reverz: MOnETA MARIE
Averz: REGINE . VnGARIE
Reverz: MOnETA. MARIE
Averz: MARIA . R . VnGARI
Reverz: MONETA . MARIA
Averz: REGINE . VnGARI
Reverz: MOnETA VnGARIE
Averz: MARIE . R. VnGARIA
Reverz: MONETA . MARIE
Averz: MARIE DGR VnGARIE
Reverz: MON MARIE RV
Máš pravdu, že v rámci Stoličného Belehradu je dosť zmien v prevedení koruny, ale je to tak aj v iných mincovniach, pozoroval som to napr. v kremnických razbách. Tvoje mince 2 a 3 majú inak veľmi podobný typ koruny, až by som povedel že sa jedná (s istými výhradami) o ten istý typ, podobný ako ja mám na druhom obrázku, samozrejme je iné prevedenie značky. Niektoré mincovne majú vyložene "typické" prevedenie koruny, napr. Košice, ale vo viacerých sa jedná o viacero minimálne variantov koruny a to nehovorím ešte o dvojkríži (a o opisoch už teda naozaj ani nehovorím😎). Je toho naozaj veľmi veľa a práve sa začínam denárom 114 viac venovať, tak uvidím na čo prídem.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Jasne, ideš do hĺbky, ja si všímam len tvar značky, koruny a dvojkríža...opisy si vlastne vôbec nevšímam 🙂 Ak chceš, rád prispejem obrazovým materiálom...
Zaregistrován
10. 6. 2006
Áno, spomínal si už minule že by si mi mohol pomôcť, bol by som naozaj rád. Ak to platí tak šup šikovno na mail, potrebujem to už včera.🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.