Zaregistrován
10. 1. 2013
Je to možné,ale to mi tam nesedí,keď porovnám I na denároch tie sú pekné ostré
a na tomto to nie je.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zuzi, denáre H-569 majú jednoduchý systém mincových značiek, pozostávajúci z jedného alebo dvoch písmeniek. Jedinou výnimkou je ľalia, ale to je typický symbol Anjouovcov, ktorý sa na minciach 14.storočia objavuje najčastejšie. Jediné, čo ma napadá je, že tam pôvodne mohlo byť "T", ktoré bolo následne prepuncované širokým "I".
Zaregistrován
10. 1. 2013
Sigur,písmeno T je dosť široké,asi to bude problém niekam zaradiť a aj opis tam je domotaný.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Hmm, opisu som nevenoval pozornosť. Teraz by som povedal, že je to falzum.
Mám niečo podobné, akurát to nie je "bratislavské I" ale "košické C-C".😃
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2013
Možno je to z jednej dielne,aj ten malý krížik je dolu pod dvojkrížom ako na tvojom😃
Zaregistrován
15. 7. 2007
myslis falzum? nebude to spis napodobenina? 😁 😁 😁
ovsem kde je hranice mezi falzem a napodobeninou, ze?😎
Zaregistrován
10. 1. 2013
vypadá to celkom kvalitná striebro,tak napodobenina,ale ako píšeš kde je hranica😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Falzum alebo napodobenina...skrátka oficiálna razba to nebude.
Toto som rezoberal voľakedy dávno ešte s Archym a Marekom Budajom. Nejako (zrejme odsledovaním, lebo článok o tomto si žiadny nevybavujem) sme prišli k záveru, že v 14.storočí v Uhorsku obiehali skor strieborné jako pocínované falzá, razené častokrát priamo na hradoch. Strieborného materiálu mali dosť, čoho dokazom (kua, ako sa píše "uo" na CZ klávesnici? 🙂 ) je počet ostrihaných mincí z tohoto obdobia.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zrejme áno, ale teoreticky to môže byť aj táto značka. Na minci som ju ale zatiaľ nevidel. Škoda, že je to na tej tvojej minci tak nešťastne nedorazené. Na porovnanie ešte moje V.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.