Zaregistrován
10. 3. 2009
Zuzi, toto presne na stredovekých minciach milujem. 😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 1. 2013
Sigur, je rovnaké,lepšie to nafotím.Pozri vnútorný perlovec a nad korunkou sú tri guličky vybočujúce z perlovca.Občas sa zadarí kúpiť nejaké denáre a ten s M pod korunkou je pekný a moc sa nevidia.Fidzi aj ja, stále je čo na nich riešiť.😉
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ok, teraz už mi to je jasné. Písal si, že sú identické razidlá averzu. Lenže averz je pri týcto minciach strana s dvojkrížom. Takže reverzné strany s korunou sú z totožného razildla. S tým súhlas.😉
Zaregistrován
10. 1. 2013
Tak sme sa zhodli😉 ,pár denárov mi pribudlo z rovnakého razidla,len to musím nafotiť.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahojte videli ste uz na tomto type Marie bodky vedla koruny? Zaujimava zvlastnost
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Stredo,tie dve bodky sú super,ešte som sa s tým nestretol.Ale to nebude asi oficiálna razba,aj tie opisy sú nejaké skomolené.
Zaregistrován
17. 9. 2009
ano mas pravdu, vsimol som si to az ked som ju odfotil, striebro vyzera dobre VNGARIE, je s privretim oka tiez na mieste, ale celkovy dojem hovori vazne skor pre nejaku neoficialnu razbu na kvalitnom strizku. Dakujem za postreh
Zaregistrován
17. 9. 2009
Rád by som sa pochválil veľmi zaujímavým denárom Márie, toto je trochu hádanka pre pokročilých. Čo je na tejto minci zvláštne, nebojte sa použit Lengyela, ale dá sa to vyriešiť aj bez neho...
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Nič podozrivé nevidím, takže jediné, čo ma napadá je varianta opisu. Na averze začína štandardne MONETA MARIE, takže by to mohlo byť reverze.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Moneta Maria
Maria . R . VNGARI+
Ak je na averze titulatura panovnika, technicka otazka je co je averz a co reverz. Zaujimave je ze hoci Lengyel pozna X opisovych variantov s riesi ich tak tento mu unikol. To je cele
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.