Zaregistrován
22. 7. 2011
Vlastní opravování chyb by bylo velmi přínosné, ale ještě více by se mě zamlouvalo publikování určitých témat z více směrů, kdy by ho pojalo více autorů a každý s jiným akcentem na jiné hledisko.
Chyby se objevují a objevovat se budou. Stačí se například podívat do Huszára, nebo Herinka a dalších. Problémem je skutečnost, že takto široce pojatá díla nemohou autoři samostatně zvládnout a spousta chyb je naprosto přirozeným vyústěním tohoto faktu. Bohužel se citují a citovat se budou i v budoucnosti, i když je spousta informací založena na chybách jejich předchůdců, které tito autoři nekontrolovali.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
16. 2. 2007
Mě se to třeba líbí... ta mince má dobový závěs. Ve své podstatě v tom nevidím se sběratelského hlediska nic špatného. Mince jako šperky se nosily od nepaměti a mince s pěkným nepoškozeným dobovým závěsem a ve slušném stavu se vidí málo kdy.
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Bohužel ze sběrateslkého hlediska závěsem mince vážně utrpěla, protože není upevněn pouze za hranu, ale zasahuje do plochy mince.
Bohužel i jako šperk nemá valnou hodnotu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
Pak je ale potreba na ne nahlizet jako na sperky a ne jako na mince, jejich sberatelska hodnota je predelanim na sperk redukovana na minimum🙂
Ostatne to, ze se zaves temer kazdy snazi (nekdy i hodne amaterskymi zpusoby) odstranovat, aby se opet zvysila hodnota mince, o necem svedci.
Zaregistrován
16. 2. 2007
Když se podíváme na obrázky níže, vidíme na prvním zprzněnou prasárnu, která výrazně ubírá na kráse, ale např. na druhém obrázku mi to vůbec nevadí.
Jako asi máš pravdu, ale já to beru celkově z hlediska historie a historické hodnoty. Stějně jako má historickou hodnotu samotná mince, tak má i stejnou historickou hodnotu stejná mince s ouškem. Ale asi jsem ovlivněný tím, že sbírám také mince jako šperky😃
No jen jsem chtěl poukázat na to, že pro mě konkrétně to prostě cenu má, jak historickou, tak i numismatickou a nevidím v oušku důvod výrazného snižnování ceny. Ale v pohodě, mě to nevadí, alespoň se dá ještě sbírat něco, za co člověk dneska neplatí nesmyslně vysoké částky🙂
Obrázky:
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
pár drobákov.
denáre a jeden grajciar. Denáre sú ešte ako tak strieborné, ale grajciar už veľa striebra nevidel. Aj keď aj denár sa zmenšoval.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
1. 8. 2010
ešte jeden "skôst", mala by to byť vzácna grešla s tromi vežami hore, ostatné to majú naopak.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
13. 9. 2012
Zdravím kolegové sběratelé,
je tu někdo kdo někdy zahlédl či držel tuto minci Marie Terezie - 1 kr. 1742 Hall b.zn. - na místo znaku orel, Novotný 55. ??? Předem díky za reakce
Zaregistrován
6. 7. 2009
Novotný tam bude mít chybu, pravděpodobně špatně přečtený letopočet. M.Nový uvádí tento typ z Hallu od r.1748 (ročník 1747 s otazníkem), Herinek od r.1748.
Zaregistrován
28. 2. 2012
Dobrý večer dostal sa mi do rúk tento XV kreutzer Márie v letopočte som si všimol prerazenie letopočtu ale len koncového čísla 9 na 8 vysvetlenie nepoznám. Bežne sa prerážalo o ročníky vyššie a nie nižšie 🙄 pridávam aj fotky s webu na porovnanie su to ročníky 1748 a 1749. Minca s rokom 1749 zodpovedá minci mojej opi-sovo a tak ibaže je tam tá 8. Za prípadné názory a vysvetlenia ďakujem 😉
Obrázky:
zlatak ešte ma len niekde čaká
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.