Zaregistrován
22. 7. 2011
Dopisy za Rakouska měly v hodně případech odchozí, průchozí a příchozí razítka. Je zajímavé se podívat, jak rychle fungovala tehdejší pošta, když nebyly auta a vlaky, ale pouze koně a pošťák chodil většinou pěšky.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
9. 2. 2008
dědek napsal/a:
U nás vybírají schránky už jen jednou denně a to odpoledne. Proto už není možné, aby dopis vhozený do schránky došel ještě týž den a normálně nedojde ani následující den.
Tady se ráno doveze pošta a odveze zásilky z předešlého odpoledne a z ranního vybrání schránky a tuším, že ještě odpoledne okolo půl třetí odváží denní snůšku.
Zaregistrován
17. 11. 2006
Evropa 1: Ono je to dost zkreslující, jak rychle dřív chodila pošta. Obyčejné dopisy se zachovaly úplně vyjímečně a chodily také pěkně dlouho. Ty, co jsou dnes, pocházejí ve velké většině z archivů šlechty, i nižší, a ta si poštu dopravovala posly.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já beru obyčejné dopisy, které šly přes poštovní úřady, například se známkami I emise a zde je dostatek důkazů v podobě dopisů.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
17. 11. 2006
Tak to ano, ale v roce 1850 už na území Rakouska fungovaly vlakové pošty. Takže doprava už byla mnohem rychlejší. Já měl na mysli předznámkové období.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Já jsem napsal chybně, že vlaky ještě nejezdily, ale pokud se jednalo o většinu území a většinu doručených dopisů, pak opravdu nehrály žádnou roly.
Zaregistrován
9. 2. 2012
Tak jsem si taky začal dělat takové listy...🙂
Je to list se scanem razítka a informacemi, ke kterému je přiložen originál i s obálkou (nejčastěji).
s úctou
pan Psax
Zaregistrován
9. 2. 2012
Tak jsem si taky začal dělat takové listy...🙂
Je to list se scanem razítka a informacemi, ke kterému je přiložen originál i s obálkou (nejčastěji).
s úctou
pan Psax
Zaregistrován
10. 1. 2012
prohlížím si monografii 16 .. razítka jsou hodnoceny body - jaká je cena jednoho bodu v kč +/- ?
díky😉
Zaregistrován
6. 11. 2008
od několika haléřů po několik korun = není na to přepočet...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.