Moderátoři: smith

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#591 - 4. 4. 2014, 22:39

a když už tady otravuju, tak tohle je taky týpek:

https://www.youtube.com/watch?v=QJYf6gJzFqM

ovšem nutno vidět naživo, kdo viděl, potvrdí, necíleně jsem na něm v létě byl a bavil jsem se (romale:)

a když už tady prošel Fanánek, tak toto mě taky fascinovalo, když mi bylo asi 12... (Nouvelle Vague by se divili:):

https://www.youtube.com/watch?v=zO6jCmnTojA

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#592 - 5. 4. 2014, 02:42
Pavel_III napsal/a: ... Vikinga Vikiho, Star Trek (který se ale jmenoval jinak a u nás snad ani nikdy nešel - ty první řady) no zkrátka na ty odpolední seriály na Vídni.😉 ...

Ale tak, v některých našich filmech jsou taky dost "jednoduchý" triky (ne všechno bylo točeno důkladně jako Saxana), obzvlášť v těch televizních. Je to zkrátka taková daň doby a navíc ty triky tam nejsou to nejpodstatnější. To bych zase řekl, že při dnešních počítačově dokonalých tricích (ten počítač z toho často smrdí na sto honů, je přesný opak primitivnosti a taky to vypadá blbě) se ten trik často stává tím podstatným a příběh a taková ta poctivá filmařina se poněkud vytrácí.

Nejlepší triky měl stejně Meliés a to byl filmový pravěk.😎

___

Uživatel

Zaregistrován
24. 3. 2010

#593 - 5. 4. 2014, 07:59

Najlepšie triky mal predsa Karel Zeman 😉

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#594 - 6. 4. 2014, 22:18

Pavel III - to taky nebylo tak, že bych se jim vysmíval, ale je drahou stranu úsměvné, když se po zásahu do kosmické lodi začne sypat ze stropu omítka, nebo když se asi tunový balvan po pádu odráží jak kopačák:) a hlavně ta představa, co bude za několik staletí, např ten analogový rychloměr (rychlost kosmické lodi ve warpech ukazoval otáčející se kotouček), no to je bezva:) Ovšem viděl jsem teď v týdnu poprvé Ikarii XB1 a na to, že je to ještě starší (1963), klobouk dolů.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#595 - 7. 4. 2014, 00:14
Pavel III - to taky nebylo tak, že bych se jim vysmíval, ale je drahou stranu úsměvné, když se po zásahu do kosmické lodi začne sypat ze stropu omítka, nebo když se asi tunový balvan po pádu odráží jak kopačák:) a hlavně ta představa, co bude za několik staletí, např ten analogový rychloměr (rychlost kosmické lodi ve warpech ukazoval otáčející se kotouček), no to je bezva:) Ovšem viděl jsem teď v týdnu poprvé Ikarii XB1 a na to, že je to ještě starší (1963), klobouk dolů.

Já to viděl v tom šedesátém třetím a byl jsem z toho tenkrát úplně paf 😲 😃

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#596 - 7. 4. 2014, 07:48
Pavel_III napsal/a: ... Vikinga Vikiho, Star Trek (který se ale jmenoval jinak a u nás snad ani nikdy nešel - ty první řady) no zkrátka na ty odpolední seriály na Vídni.😉 ...

Zkus si uvědomit v jaké době první Startrek vznikal, i on byl poplatný době stejně jako československé, polské nebo sovětské seriály z téže doby - politika a propaganda.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#597 - 7. 4. 2014, 14:51

Star Trek byl pro televizi a seriál a tam byly technické podmínky vždy horší než když se jednalo o film. Ale i tak je to zajímavý. Rozhodně bych se díval raději na tohle než na Ulici (kterou okázale ignoruju, takže když se někde vyvrbí nějaký mladý herec známý ze seriálu, vím ... víte co😉 ).
Poplatné době jsou v podstatě skoro všechny seriály, dokonce i velká část těch historických a životopisných (netýká se "skvostů" jako Klement Gottwald), kde by to nemělo být tak okaté.

Ikarie XB1 je jednak film, dvak psychologické drama a třak tam některý technikálie vůbec neřešili (nebyl k tomu důvod a prostor). Je to úplně jiná kategorie než všechny akční sci-fi filmy současné doby, kde se všechno řítí naprosto šílenou rychlostí a střihač má každou půlhodinu zlámané nůžky. Ve vesmíru se sice řítí rychle a zběsile (v absolutních číslech), ale celkový dojem je spíš klidné plynutí (na to se nějak nedbá).

2001: Vesmírná Odyssea, to je taky fascinující film! A autoři taky říkají, že například velká chyba je HAL, teda jeho velikost, protože si tehdy nedokázali představit miniaturizaci.

Zajímavý (a fascinující) je Metropolis. Tam, ještě v éře před Čapkem, pojmenovávají robota člověk-stroj. To je dnes pro nás naprosto nesmyslné označení, ale tehdy nikdo nic universálního nevymyslel.🙂

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#598 - 7. 4. 2014, 18:44

A narozdíl od štábu Startreku, šla po štábu Ikarie XB-1 KGB.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#599 - 10. 4. 2014, 00:16

malá ochutnávka mého stylu hudby, ačkoliv si to zde asi moc příznivců nenajde 😃
https://www.youtube.com/watch?v=cdkBs0VCSX0

Carpe diem, sed memento mori!

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#600 - 10. 4. 2014, 09:54

Komické.
Ale také jsem byl mladý a poslouchal věci nad kterými dnes kroutím hlavou.😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.