Zaregistrován
12. 6. 2012
minc. kosice, chyborazieb je vela, matronu som ja este nevidel, snad zacal s MATHIAS (na averze) a tak si uvedomil ze to ma naopak :-)
Zaregistrován
24. 3. 2010
kekule: dobrý postreh 🙂
Nezdá sa mi, že by to bolo to isté razidlo, lebo vidím rozdiely v tvare písmen. V tom prípade je opakované použitie MATRONY na košických razidlách pre mňa celkom haluz.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 9. 2011
Košice sú tuším viac na východe. V Rusku sa pre matku božiu bežne používa výraz matrona, ako napríklad Блаженная Матрона Московская. Možno sa tým niekto inšpiroval.
V antickom ríme bola matrona, "a wife of an honorable man".
Pejoratívny význam získalo slovo matróna v našom regióne až neskôr.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Tak a pridam aj ja jeden prirastok do zbierky od clena tohto fora. Jedna sa o denar M. Korvina z obdobia pred menovou reformou, tento mna velmi prekvapil krasnym reverzom. Mincova znacka bude pravdepodobne n-E, Nagy Banya. Pohl 210-11, na Korvinove mince z pred menovej reformy mam slabost
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
20. 9. 2011
Pridám aj ja niečo z posledných prírastkov.
Dva denáre Pohl 210.
Prvý (nE) z mincovne Nagybánya a druhý (KB) z Kremnice.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
ten druhej z Kremnice je vtipnej - prstynek byl evidentne samostatny punc (nedoryvany) a rezac zelez ho tam bouchnul tak, ze ten vtak vypada jak slepice s voteklym vokem😃 super😃
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dobry postreh oliver, pridavam fotku predlohy podla ktorej rytec spracoval toho kremnickeho Korvina.
A ako obvykle budem riesit prkotiny, nepride vam to n na fotke cudne?
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
jojo, to je presne vona😃
a co ted? ten zbytek, co tam tak uplne nepatri je mozna nasledek koroze, mozna doryvani ci opravy razidla nebo nalitek?
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
jj silueta sedi, len ma zaujal ten driek v strede, aj ked nespochybnujem ze sa jedna o n-E na minci sa objavuje aj R ale je trochu ozdobnejsie
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.