Zaregistrován
15. 4. 2010
=ermanarich]
Přidám taky něco z Korvínovy kolekce grošů
Obrázky:
pěkné
Zaregistrován
7. 10. 2006
chlapi, proč když někoho citujete, tam necháváte i ty fotky, kdyby to dělal každý, tak se díváme 20x na jednu minci na jedné stránce ...😞
jinak mince samozřejmě pěkné ...
Zaregistrován
24. 3. 2010
V pohode, alarich tým chcel medzi riadkami naznačiť, že sa mu páčia len ermanarichove groše. 😈
BTW. ten vrchný vyzerá byť na polgroš s "W" vedľa sv. Jána. Ak si dobre spomínam, tak Nechanický ho označuje ako mestský, zatiaľ čo ten môj by mal byť kráľovský. Doma na to kuknem.
Aby som nezabudol...gratulujem, krásne grošíky 😉
Zaregistrován
18. 2. 2012
Nno, neberte to prosím, že bych se tím chtěl chlubit, mně se moc líbí i ten "kráľovský"...
Pro úplnost přidávám ještě obolus K-V/A a denár K-V/A (ten obolus je focen při umělém osvětlení). Bohužel mně chybí korvínův kremnický dukát K-V/A, snad naň časem z platu našetřím...😆
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Len sa pekne pochlub, máš čím. 😉
Každopádne som rád, že na toto fórum zavítal zberateľ Uhorska, ktorý je navyše spoza rieky Moravy. A to sa tu často nevidí 😉
Zaregistrován
18. 2. 2012
Dík Sigur. Nicméně, a ačkoliv se to na hodinách dějepisu na českých školách moc neuvádí, tak část uherských panovníků vládla zároveň i v Čechách a na Moravě, Lužici a Slezsku... M. Korvín je toho příkladem - např. tento korvínův obolus s českým lvem v erbu...
Obrázky:
Zaregistrován
18. 2. 2012
Ale nejen to jsem chtěl říct - mám možná pár hezkých kousků ve sbírce, ale chybí mně větší znalosti z historie, a právě v této diskusi už mně mnohokrát kolegové poradili...
Třeba teď jsem mezi fotkami vyhrabal tyto dvě mince o kterých nevím lautr nic...
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
horní je :
Slezsko, haléř knížectví Olešnice, XV. století
Zaregistrován
19. 1. 2008
ta druhá mince je groš města Goslar
Zaregistrován
18. 2. 2012
Pánévé, děkuji za Vaší pomoc a promptní určení. Na oplátku přidávám tři tématicky stejné denáry M. Korvína...
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.