Zaregistrován
1. 8. 2010
Žiaľ v dnešnej dobe je športom podhadzovat detektoristom rozne fejky. Netvrdím že je to tento prípad. Bolo by dobré ísť za odborníkom osobne. Z fotiek to naozaj vypada ako kópia.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
15. 7. 2007
davat sem verejne vysvetleni, proc je tak snadne to poznat, znamena priste pro toho, kdo to ma na svedomi, vybornou radu na co si dat pozor a co zlepsit. tudiz navrhuji se nad timto zamyslet a asi zde o mnoho vice neuvadet, podstatne zde padlo a na zaklade toho si kazdy muze udelat potrebny zaver. takze i kdyz mi cuka ruka to napsat, neudelam to. prosim, ani mi nepiste maily, nebudu se nikomu sverovat, tim spis ne nekomu, koho opravdu dobre neznam osobne.
co tedy dal:
1) majitel na zaklade teto diskuse mohl pojmout duvodne podezreni a muze se osobne poradit s nekym, kdo tomu rozumi a nejakou dobu to sbira ci se tomu jinak venuje, prip. muze pozadat o expertizu odbornika (odbornik = clovek, co tomu rozumi, ne clovek, co si mysli, ze je odbornik)
2) lide, co tomu nerozumi, by takove mince nemeli z pofidernich zdroju vubec kupovat, pokud jim neni lito penez (v pripade zavedenych aukcnich sini by snad mela byt moznost k reklamaci). pokud maji lide, co tomu nerozumi penez dost a nejsou dostatecne sebekriticti (a neporadi se dopredu), nelze radit
3) myslim, ze falza zlatych minci se objevuji cim dal casteji, alespon na ceskem trhu, resilo se to tu vickrat, nevidim jediny duvod, proc by se podobne aktivity nemohly rozsirit i k nasim sousedum, bohuzel. tim spise, ze Korvin je zadany i u nas.
4) i kdyby nakrasne bylo falzum zlate, jeho cena nemuze byt vyssi, nez cena draheho kovu. obsah zlata se da urcit hydrostatickou zkouskou (spektralne se zjisti jen povrchove slozeni, tj. neodhali se pripadne pokoveni)
presto vsechno by zde strucny koment jeste od par lidi, kteri tomu rozumi vic a meli (na rozdil ode mne) neco takoveho v ruce a maji to lepe nez ja nakoukane, mohl objevit (ale jak rikam, konkretni duvody, proc je to falzum by zde bylo lepsi nezminovat, pokud nechcete privadet vyrobce k vetsi a vetsi dokonalosti). tedy - za mne muzete, ja toto sbirat nikdy nebudu, tudiz nenaletim ani na fuserske falzum, ani na profi praci (a to se nezlobte, to toto neni ani zdaleka).
Zaregistrován
20. 11. 2013
Jasne,to nema cenu rozepisovat.Zajedu osobne za odbornikem,to je jistota🙂 NA kov to otestovat muzu,kamos ma v praci nejakou masinku za par milionu,se poptam co to presne je zac.
Zaregistrován
26. 7. 2007
Obe mince od maniaka su kopie?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
=maniacsnake]
O jaky typ se jedna,pripadne odhadem jakou muze met cenu Dik moc
Typ je ako pisal oliver H 674.Ak by bol pravy tak cena 40 000 a viac.Ak ho chceš predat za 22000 ako pišes tak vieš že je falzum-pretože pri predaji za polovičnu cenu niečo nebude košer.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
20. 11. 2013
Diky to jsem potreboval vedet,tak ho dam na aukci,prave jsem se bal,at ho nedam pod cenu.Osobne vim,ze to kopie neni,nebudu psat kde jsem k tomu prisel,ale vim to 😈
Zaregistrován
20. 11. 2013
Tady mate ty udajne kopie atd. pro posouzeni 😉
Obrázky:
Zaregistrován
19. 4. 2014
Neviem kde beru kolegovia istotu že su to falza,ja si to nemyslim .Rozhodne to treba pod mikroskop a je po probleme.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
20. 11. 2013
Presne a bylo by po problemu🙂 Jsem to fotil mobilem,tak kvalita neni nic moc no.
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pridávam denárik Stefana Zápolského ktorý mi spravil radosť H: 724. Vyzerá to na variantu s jednoduchým V.
Alebo je to iba zmrvené W.
A Košický denárik H:717 ale averz: MATRONA hUNGA kvietok s reverzom ktorý sa naviac podobá na H:720 ???
Stavy nie su dokonalé, ale ja sa teším aj takým.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.