Zaregistrován
1. 8. 2010
Ahojte.
Vedeli by ste mi povedať, v akých zhruba cenách sa pohybujú tieto oboly?
Včera som jeden videl v nemenovanej numizmatike za 180 eur. Je mi jasné že asi aj polovičná cena bude vysoká.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Rád by som poradil, ale sám mám o 3 a 4 záujem 🙂
Napr. č.1 mám v zbierkovom stave a kúpil som ho za cca 90 eur z jedného nemenovaného obchodu. Pár týždňov na to sa na ebay v podobnom, trochu slabšom stave predal za 35 eur. Pri tomto type ide o stav a značku.
Číslo 4 (kríž z koruny) je vzcánejší ako zbytok, predpokladám, že ten si videl za 180 eur. Niekto to možno dá, podľa mňa je to ustrelené.
Asi som moc nepomohol...🙂
Zaregistrován
1. 8. 2010
viacmenej sú mince zajednané pre kamaráta, predávať sa nebudú. Jedine že by nejaký nechcel.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tento najbežnejší denár sa práve vydražil za neuveriteľných cca 34 eur. Vyzerá to, že strana s madonou je zrkadlovo obrátená, ale...
No schválne si to preštudujte, lebo podľa mňa je na fotke jeden detail, ktorý mi hovorí, že je to inak. 😉
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
A ešte ma teraz napadol jeden logický dôvod, prečo to zrejme nie je tak, ako to vyzerá. 🙂
Zaregistrován
24. 3. 2010
A vlastne ešte jeden...
Zaregistrován
1. 8. 2010
bude to len zrkadlový obraz, keď pozrieš chybu strižku na cca 4 hodine po siedmu hod. tak to nesedí.
Zaregistrován
15. 7. 2007
nevim, ja jsem zkusil nasledujici. vzal jsem foto strany s madonou (a), udelal si obrys (b) a zkusil jsem jej prilozit primo, jen s otocenim (c). Pasuje dobre. Pak jsem obrys (b) zrcadlove otocil (d) a zkusil prekryt (e). Moc dobre nepasuje.
Pokud mam sisatou minci a vezmu jeji obrys z aversu, s obrysem na reverersu se neprekryva, musim jej nejdriv zrcadlove otocit. Pokud by strana s madonou byla pravdiva, musel by dobre dopadnout prekryv (e).
Tudiz dle mne nekde zrcadlove obratil fotku strany s madonou.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 7. 2009
Dalším potvrzením toho že fotka s madonou je zrcadlově obrácená je i "obrácené" písmeno P v opise - aby to mohlo vzniknout musel by být i zrcadlově obráceně vyřezaný punc
Zaregistrován
24. 3. 2010
- Jasný dôkaz - Najprv som sa aj ja pokúšal pozerat po chybách na minci, ale pri takto šišatom strížku to býva ťažké. Tak som pozrel na podklad a hneď mi to bolo jasné. Tie čiary v rohu fotky sú zrkadlovo prevrátené. 😉
- Logicky - Predpokladám, že písmená v opise sú puncované, t.j. niekto by musel vyrobiť už zrkadlovo obrátené punce, napr. je to viditeľné na "A".
- Slabší dôkaz - predpokladám, že mincu fotil buď pri okne alebo pod lampou a svetlo by malo dopadať z tej istej strany na oboch fotkách. Pri ostatných dražených minciach tomu tak bolo, tu nie.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.