Zaregistrován
24. 3. 2010
No, pekná kolekcia a to pozadie skrátka nemá chybu.😃
Do jednotlivých typov sa tu zaraďuje podľa toho, či má madona závoj/šatku alebo korunu, či mám svätožiaru alebo nie, či je sprava alebo zľava, takže je jedno, kadiaľ text prechádza a už vôbec by som sa nezameriaval na opis. Tu ale môžeš nájsť veľa zaujímavých opisových variantov a chyborazieb.
Myslím, že tá posledná je K-V (K-P/V tam nevidím), madona so šatkou, takže zrejme Pohl 219-6.
Zaregistrován
25. 3. 2009
...ono ten opis ma pomýlil, ale našiel som obe varianty aj krátky opis a aj dlhý opis averzu
https://www.forumancientcoins.com/gallery/displayimage.php?album=2232&pos=32 + MOnETA • MAThIE • R • VnGAR
https://www.forumancientcoins.com/gallery/displayimage.php?album=2232&pos=33 + M • MAThIE • R • VnGARI
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ako som spomínal, tých opisových variantov je veľa...napríklad na mojom je M.MAThIE.R.hVnGARIE
Zaujímavé je, že na averze je hVnGARIE a na reverze VnGAR
Obrázky:
Zaregistrován
25. 3. 2009
Pridám sem ešte pár: prví denár bude asi H 717 Košice, len škoda toho slabého stavu a druhí H 719 Kremnica
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pridám dva svoje kúsky:
Prvý je Sibiň.
Druhý Nagybánya, ktorá vyzerá ako kanadský žartík maturantov cechu minciarskeho :-)
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Potřebuju konzultaci. Měl by to být denár Hus.717, Buda - město? značka n-kladívka. Vidím blbě, nebo tam je chyba v opise hvgarie?
Bohužel dostal trošku na zadek, takže to je hodně o věštění.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2015
Ahoj Pavle, Husz. 717 to sedí, n-kladívka tak ako ten denár nad ním. Nagybánya. Podľa Pohla mestská razba z roku 1470. Na reverze je naozaj chýba jedno písmenko, takže ja vidím tiež "hugarie". V Nagybanyi to asi nebrali tak vážne :-).
Zaregistrován
7. 10. 2006
Je to spíše "NVGARIE". Normálně je tam přeci HVNGARIE, ale zde H vypadlo a N-V jsou prohozené, přičemž to "N" je v klasické majuskulní unciální formě. V opise je H (rovněž unciální) ve jméně panovníka a má zcela jiný tvar než to N.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám n-kladivká na porovnanie s opisom,nugarie-hugarie-hungare.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 3. 2009
no a ja pridám jeden "3/4" halier z Českých Budejovíc - no škoda toho vylomenia
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.