Zaregistrován
24. 3. 2010
to Fidzi:
No nepoznajú ho, ale dal sa predpokladať. Denár k nemu existuje.
Pár rokov späť sme tieto oboly riešili s fukivarom, kedže sa zrazu objavili tak 3 kusy v jednom východoslovenskom e-shope (doteraz tam sú). Asi sa niekde niečo zrazu našlo...
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Peter, sorry (fukiwara).
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pred časom som uverejnil denár MK z Brašovskej mincovne s inak otočeným havranom. Z minimálnej reakcie usudzujem že nikto sa s touto variantou nestretol.
Konzultoval som s majiteľom renomovanej maďarskej aukčnej siene, ale on ho označil za dobové falzum, s čím neviem súhlasiť.
Pátral som ďalej a nedávno som dostal do mailu tento obrázok obolíku s podobným "postihnutím" tiež z Brašova. Toto už nie je anomália ktorá sa dá prehliadnuť, ale systémová chyba, teda varianta čo myslíte?
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Fukiwara, otočený havran v erbe je veľká systémová chyba. Neviem si vysvetliť, tak vážne pochybenie minciara. No tá minca z fotky ako dobové falzum veru nevyzerá. Ani denár a ani obol. Jedine, že by to bola novodobá napodobenina. Zatiaľ za mňa pekná varianta. Tvorivosť minciarov v stredovekých mincovniach bola pre radosť numizmatikov obrovská.😉
Ak máš v zbierke skús sem hodiť "normálny" denár a obol so štandartným havranom z tej doby z brašovskej mincovne na porovnanie.;)
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
21. 1. 2015
Novodobé falzum je vylúčené. Dobové falzá sú bežné v období po raného Korvína, ale ako sa postupne vysporadúval s bratríkmi a inými peňazokazcami, falzá sa stávajú zriedkavými. Navyše denár je z bieleho striebra.
Keď budem doma pozriem do zbierky či mám Brašov (priznám sa že ani neviem), ak nájdem uverejním. Ale dávnejšie tu jeden pekný dával Matias.
Zaregistrován
21. 1. 2015
Pridávam regulérne (s tradične orientovaným vtákom) Brašovské denáre, Pohl 206 z Brašova, Christophorus de Florentia. Zaujímavé že v opise MATHIE, chýba H.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Na obole im opačne orientovaný havran perfektne sadne do štítu. Úplne ukážkovo aj s konárikom. Pri denári to už také ideálne nie je, ale záleží ako sa trafili s puncom. No štandartne orientovaný havran im robil viditeľné problémy. Presahoval do polovice štítu s brvnami a v posledných dvoch zverejnených denároch je dokonca štít rozdelený na polovice nesúmerne, aby mal havran dostatok miesta. Tak si možno chlapi otočením havrana len zjednodušili robotu, ale niekoho tým poriadne nasr...dili, že to trvalo len krátko🙂
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
20. 12. 2012
Pochlubím se hezkou přeražbou. Dvojráz o 180 st. to asi nebude.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Je to dvojráz o 180 st. a dokonca to celé máš otočené o 180 st. (ten sprznený lev je totiž na pravej strane)😆
Zaregistrován
20. 12. 2012
:mrgreen: Díky za upozornění. Takže znovu a lépe.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.