Zaregistrován
15. 7. 2007
dik, neco sem ted sice kupoval, kdyby prebyvaly, posleme je dal🙂
daval jsem ti svoji db ceskych aukci?
Zaregistrován
23. 4. 2008
Pavle, konečně jsem se k tomu dostal, ale ve spěchu, tak snad to je to, co chceš...😃
Obrázky:
Zaregistrován
5. 1. 2012
Posílám také pár kousků,foceno mobilem,kdyby tam bylo něco pro Vás zajímavého tak dejte vědět,udělám lepší snímek.
Obrázky:
Zaregistrován
31. 7. 2008
Krásne kúsky 🙂
Zaregistrován
23. 6. 2007
Chlapi. Dík.😆
Tak aby to bylo komplet, tak sem přidám ještě ty mý.
Obrázky:
Zaregistrován
5. 1. 2012
Koukám,že čtvrtý grošík na prvním foto je s chyboražbou G.H.BV.REX...jinak pěkné kousky.
Zaregistrován
15. 10. 2009
Jedna otázka len, na priloženej minci je dátum vo dvoch velkostiach, mám podozrenie na dodatočnú opravu razidla,môže byť? má niekto mincu s týmto dátumom na porovnanie?
Obrázky:
Zaregistrován
13. 9. 2012
Dobrý den kolegové, dá se prosím vás na našem trhu sehnat nějaká literatura zabývající se mincovnictvím tohoto panovníka?
Zaregistrován
15. 7. 2007
nedavno vysla Chaurova sbirka:
Šimek, Eduard.: Chaurova sbírka. Mince Maxmiliána II. a Rudolfa II.
knihu jsem si sice poridil, ale jsem trochu na rozpacich nad smyslem titernych fotografii 1:1, kdyz jsou k dispozici kvalitni fotografie. podle mne to cenu zbytecne navysuje.
existuje i novej Halacka (stare vydani urcite znas), to jsem uz opravdu nekupoval, stary mi zatim vetsinou staci:
VLÁDNÍ MINCE ZEMÍ KORUNY ČESKÉ 1526-1856, 2 DÍLY, cena nepotesi
no a jestli je jeste neco vylozene uzeji specifikovano, to nevim (a nebo vim aale ted mi to po ranu zcela jiste nedochazi...
Zaregistrován
6. 7. 2009
Pokud Vam staci soupis minci (bez vyobrazeni) razenych ve vladnich mincovnach, tak treba zde:
J.Cejnek: Österreichische Münzprägungen 1519-1705 - vydano 1935
A.Polacek: Mince Ferdinanda I. a jeho synu - vydano 1974
(obe dve se obcas vyskytuji na Acku i v salovych aukcich a knihovnach)
Pokud Vas zajimaji podrobnejsi informace i s vyobrazenim minci, tak treba tyto publikace:
- pro ceske a slezske razby (mincovny Praha, Kutna Hora, Jachymov, Ceske Budejovice, Vratislav) vyse zminovany I.Halacka (viz odkaz od Olivera)
- pro uherske razby (mincovny Kremnica, Kosice, Nagybanya)
L.Huszar: Münzkatalog Ungarn von 1000 bis heute - vydani 1979 - pro rakouske razby (mincovna Viden)
W.Hahn: Die Münzprägung der Habsburger im Österreichischen Reichskreis von Maxmilian I. bis Ferdinand III. - vydani 2011
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.