Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#1 - 22. 12. 2017, 19:36

Čo zbierame? ... medzinárodné odpoveďky (Coupon-réponse International)

Dnes je emitovaná nová odpoveďka ...
Zbiera niekto? Má niekto osobné skúsenosti z praxe? Vydáva sa aj v ČR?
Pofis vydala doteraz (čo som našiel) okrem tej dnešnej v minulosti ešte 4 kusy.

22.02.2012
04.07.2013
09.10.2014
07.09.2017

Pavel III, ako človek "od fachu" by mohol povedať či a ako sa s nimi stretáva v praxi ...

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#2 - 22. 12. 2017, 19:46

Po pravdě, nikdy jsem to "naživo" neviděl. Ale je fakt, že já doručuju (aby bylo na chleba) a takové věci budou spíš u přepážky. Ale myslím si, že se toho využívá minimálně a většina pošťáků u přepážky by nevěděla co s tím.
Při této příležitosti mne ovšem napadá, že se zdražil aerogram ... a nic se neděje. Žádný nový vydán nebyl.

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#3 - 22. 12. 2017, 21:17

Vydávají se prakticky na celém světě v zemích, které jsou členy UPU. Vždy je jednotný vzor s vyznačením státu, kde byla odpovědka prodána.
Pokud se nemýlím, v období SR bylo postupně platných celkem 9 vzorů.
Na závěr otázka - je opravdu vydavatelem Pofis??? Silně o tom pochybuji.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#4 - 22. 12. 2017, 21:55
Vydávají se prakticky na celém světě v zemích, které jsou členy UPU. Vždy je jednotný vzor s vyznačením státu, kde byla odpovědka prodána. Pokud se nemýlím, v období SR bylo postupně platných celkem 9 vzorů. Na závěr otázka - je opravdu vydavatelem Pofis??? Silně o tom pochybuji.

Vydavateľom nie je Pofis - ospravedlňujem sa za zmätočnú / zavádzajúcu informáciu v prvom príspevku. Ono vlastne Pofis nie vydavateľom žiadnych cenín. Tým je u nás asi len Slovenská pošta. Pofis (Poštová filatelistická služba) je je distribútorom ...
Tieto veci sú "pod patronátom" UPU - Svetovej poštovej únie.
vetová poštová únia](https://sk.wikipedia.org/wiki/Svetová_poštová_únia)
větová poštovní unie](https://cs.wikipedia.org/wiki/Světová_poštovní_unie)

Mne, ale hlavne išlo skôr o to, ako sa tieto odpovedky (či vôbec) využívajú v praxi. Ako sú zastúpené v zbierkach a či sa vie prípadne niekto pochváliť nejakou zaujímavou,ktorá splnila svoj účel 😉 Len ma to tak zaujalo.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.