Zaregistrován
11. 6. 2016
achondrit: Dobry den, mi zklamat nemuzete!!! To, ze nejsou vsechny kameny meteority vim dostatecne presne. Stejne tak, ze nektere jsou. A hlavne: je mi to uplne sumak. Nebylo a je. Nekolik jsem jich normalne nasel a pan z NG co tvrdi, ze je nulova sance nema pravdu, vedci si musi poridit material nekde co ja vim kde? a nebudu trhat partu, pripadne prodam cizakum ostatne vzdyt jsme Cesi....tak nic vyjimecneho. Ti alespon jednaji a nemasti si ega lacinym sadlem. Pokud treba jeste pridam par fotek nebudte prosim zklamany. A hlavne mi nezklamavejte! jsem hodne citlivy a mohl bych mit zachvat.. to potom brecim a je mi vse lito. Hezke dny pozdniho leta a dekuji za nazor. Prosim, znate nejakeho odbornika pres meteority? dekuji za pripadny kontakt...co pouziva kladne afirmace nebo jak se rika tomu, kdyz necemu verite az do konce a umite prohrat. Kdyz si obujete tretry a vyrazite do cile s myslenkou zklamani z prohry, nikdy! nezvitezite a uz vubec neprekonate svetovy rekord. Tak par fotek jeste dam a tim se loucim. Tlachat o struskach, sklech a mit pri tom obute tretry od Versaceho je uplna zmatenost.
Zaregistrován
11. 6. 2016
Par foto co se povaluje vsude mozne. A nemusi to byt vubec meteorit..
Obrázky:
Zaregistrován
13. 6. 2016
Kéž by meteorit, ale zase nic!
Sběratel meteoritů a soukromý planetární vědec. Publikuji a jsem členem, vědecké organizace - Mezinárodní organizace pro meteority a planetární vědy (International Society for Meteoritics and Planetary science). meteoritesworld@gmail.com
Zaregistrován
23. 10. 2016
Dobrý den ,
našly jsme detektorem kameny ,černošedého vzhledu , které reagují na magnet .Bylo by možné ,někomu zaslat vzorek ,kdo by ověřil ,zda se nejedná o meteorit .Nebo aspoň informaci kam bych mohla s tím zajít .Děkuji 🙂
Obrázky:
Zaregistrován
13. 6. 2016
To ani zasílat nemusíš, meteorit to není.
Obrázky:
Sběratel meteoritů a soukromý planetární vědec. Publikuji a jsem členem, vědecké organizace - Mezinárodní organizace pro meteority a planetární vědy (International Society for Meteoritics and Planetary science). meteoritesworld@gmail.com
Zaregistrován
13. 6. 2016
První je H4 druhý je L3-6
Zaregistrován
2. 5. 2015
Na magnet může reagovat spousta zemských hornin, třeba magnetitové skarny, nebo i čediče a gabra s jemně rozplýleným magnetitem, a nikoliv čistým železem. Takže to opravdu není pravidlo, že vše magnetické rovná se meteorit. To co máte nafocené meteorit není, nemá to opálené hrany... takže je to spíše pravděpodobně nějaká (ultra)bazická hornina s vyšším obsahem magnetitu.
Zaregistrován
13. 6. 2016
Ano, Achondrit má pravdu!Jen všem připomenu že meteority obsahují čisté železo nebo železo-nikl. Žádná pozemská hornina neobsahuje čisté železo!!! Železo se na Zemi vyskytuje jen ve formě oxidů!!!
Zaregistrován
27. 5. 2017
Dobrý den, včera jsem našel toto, ale podle toho co tu čtu, tak se jedná o sklářskou strusku. (nález Krásná Hora nad Vltavou, Příbramsko)
Obrázky:
Zaregistrován
27. 5. 2017
ještě jeden, zkoušel jsem přiložit i magnetku, jestli to není magnetické a nezdálo se mi, že by bylo.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.