Zaregistrován
12. 6. 2019
Dobrý den mohl bych požádat o radu zda jde o meteorit nebo něco jiného. Děkuji
dagpz@seznam.cz
Obrázky:
Zaregistrován
11. 10. 2011
[https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/feromangan-meteorit-137532/quote=dagpz]
Dobrý den mohl bych požádat o radu zda jde o meteorit nebo něco jiného. Děkuji
dagpz@seznam.cz
Obrázky:
Zaregistrován
30. 4. 2020
Ahoj jsem tu nový měl bych taky takový dotaz,taky jsem něco našel je to celé z kovu a viditelně pokryto po celém obvodu různými obrazci (čarami),bez užití kyseliny dusičná váží asi kolem 1386g,ale je pórovitý,magnetický a na povrchu jsou vidět nějaké minerály(asi),můžete mi poradit?
Obrázky:
Zaregistrován
30. 4. 2020
Asi už je pozdě ,nás hle jindy
Můj e-mail: josefcarny0607@gmail.com
Zaregistrován
23. 11. 2015
Dnes som niekde zachytil, že sa bude dražiť meteorit z mesiaca. Nie je ich veľa, tento má hmotnosť okolo 13 kg a vyvolávačka je myslím 2 milióny libier.
-s-
Zaregistrován
12. 6. 2012
Deš do toho?
Zaregistrován
4. 7. 2016
Bylo odtajněno místo pádu meteoritu z 8.listopadu. Kdyby někoho trefil, tak by Desná měla druhý kámen s nápisem: Poutníče postůj! Tento kámen je svědkem onoho soudného dne ....
Zaregistrován
13. 6. 2016
To se bude velmi těžko hledat ale přeji všem nálezcům hodně zdaru. Zopakuji pouze, když najdete meteorit a pošlete ho do Astronomického ústavu ČR, nikdy vám ho neseberou, jen si vezmou asi 20g vzorek a zbytek vám vrátí. Je to pro to, že potřebují určitou jistinu na potvrzení, rozbory, a určení vzorku. Hlavně si zaznamenejte přesnou polohu vzorku, GPS souřadnice a pár fotek. Děkuji MeteoritesWorld.com
Sběratel meteoritů a soukromý planetární vědec. Publikuji a jsem členem, vědecké organizace - Mezinárodní organizace pro meteority a planetární vědy (International Society for Meteoritics and Planetary science). meteoritesworld@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.