Moderátoři: smith, Koniáš

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#71 - 4. 8. 2015, 00:58
mitom07 napsal/a: Ale kdepak, tak to není!!! ...

Kamacit je oddělený tenitem, atd. atd. Nikl je feromagnetický, u meteoritu to vytváří jakýsi přechod a tím se to dá odhalit!©mitom07

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#72 - 4. 8. 2015, 01:32
Myslím, že rozumbrada Mitom měl na mysli asi výpomoc s hledáním v terénu, podobně jako nás žádali po padnutí embarga naši akademikové na hledání úlomků meteoritu Žďár v pásu od Vatína po Rovné-Divišov. Je nutno taky taky připomenout, že o dohledání údajného třetího odraneckého železného meteoritu se neúspěšně pomocí geofyziky snažilo i naše Národní Muzem. Snažil jsem se o to neúspěšně i já pomocí detektoru kovů. Našel jsem akorát pár silně zkorodovaných střědověkých hřebů a novějších šroubů do podkov a koňské podkovy samé. Nedaleký kopec Bohdalec a jeho severní a severozápadní svahy jsou částečně poddolované na železné rudy charakteru magnetitových skarnů a GEOFOND tam vede poddolované území. Znám tam i směrem k Líšné několik mělkých pinek a jednu zapadlou dědičnou štolu dodnes patrnou s příkopem a slabými průsaky rezatých důlních vod. To vše jsou jako podloží v této oblasti ztěžující faktory. Proto, pokud by náhodou Mitom ten třetí meteorit Odranec našel, pak bych mu smeknul klobouk a uznal, že je machr. Jinak je to stejné jako jeho dřívější ramenaté a plané sliby, kde skutek jednoduše utek.

Tebe nikdo nežádal, a byl jsi tam jenom na obtíž, protože jsi jenom otravoval, to vím zase já, od těch dobrosrdečných akademiku. Tak kde je ta tvoje znalost???

mitom07

Uživatel

Zaregistrován
9. 6. 2014

#73 - 4. 8. 2015, 01:55
Tebe nikdo nežádal, a byl jsi tam jenom na obtíž, protože jsi jenom otravoval, to vím zase já, od těch dobrosrdečných akademiku. Tak kde je ta tvoje znalost???

Jo, geofyzikální průzkum, a s čím? když v té době měli výkon všechny jejich přístroje, výkon jednoho detektoru, co se prodává na bazaru za pár kaček, to byl jejich geofyzikální průzkum, sama paní B. řekla že ta akce byla špatně nastavená!!!! Teď jsou detektory které dokáží odbourat podloží a ten můj to to dokáže!!!! dostali jsme i licenci, na výrobu a prodej😁

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#74 - 4. 8. 2015, 07:10

mitom07 napsal/a:

Kamacit je oddělený tenitem, atd. atd. Nikl je feromagnetický, u meteoritu to vytváří jakýsi přechod a tím se to dá odhalit!©mitom07

to si nedovedu představit. U meteoritů s hrubou strukturou (Og) je lamela šířky kolem 1mm. Většina dostupných je se střední až jemnou strukturou - střelkou v pouzdře podle mne neproveditelné, nenadetekovatelné. Rád by jsem to viděl např. u běžné Muonionalusty.. a to se asi bavíme o pokusu na rovné, opracované ploše

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#75 - 4. 8. 2015, 15:30
mitom07 napsal/a: Kamacit je oddělený tenitem, atd. atd. Nikl je feromagnetický, u meteoritu to vytváří jakýsi přechod a tím se to dá odhalit!©mitom07 ...

Krásné Mitomovy hypotézy... přechody u lamel jsou ostré. Důležitá je jejich hustota. Pořád ale nechápu, jak na střelku odlišně působí meteorit, než jako obyčejné neniklové železo. Už se těším, až napíšeš o tom nějaký článek do časopisu Vesmír nebo jiného, chytrolko.

achondrit

Uživatel

Zaregistrován
2. 5. 2015

#76 - 4. 8. 2015, 18:58
Tím jsi se odsoudil k rychlé smrti a běž plakat na jiný web tady tě bylo dost!!! Asi jsi celý život zalezlý v paštikově a nechápeš vůbec kde se co děje, lopato! Prvně prokaž to co umíš a neser normální lidi, a jestli to chceš polopatě, tak už trpělivost na tebe nemá nikdo, tak se seber a běž žvanit krávoviny někam jinam, tady na to nikdo není nikdo zvědavéééé.😈 Tady tě nikdo nechce, Vesmírku, chondrite, achondrite a další, tvoje trapný přezdívky. 😈

K těmto výše uvedeným off-topic exkrementům lze napsat jediné, cituji: "Nejhorší srážka v životě, je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. Z takové srážky, vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem." Jan Werich

pantata

Uživatel

Zaregistrován
4. 1. 2015

#77 - 18. 8. 2015, 01:48
mitom07 napsal/a: Kamacit je oddělený tenitem, atd. atd. Nikl je feromagnetický, u meteoritu to vytváří jakýsi přechod a tím se to dá odhalit!©mitom07 ...

Nechci nikomu šlapat do zelí, ale už jsem to nemohl číst, nezáleží na velikosti krystalu, každý krystal má svoje magnetický pole a když kvalitním kompasem pohybuješ pomalu je to dobrá metoda. Na zbrklosti dojelo moc odborníků. Tato metoda je patentována v Mnichově u mezinárodního patentového úřadu. Karelpa! neznám tebe! achondrita ani mitom07! Znám pár vědců kteří se tím zaměstnávají. Já jsem už důchodce, tak že mám moc času. Váš PhDr. Pantata😁

karelpa

Uživatel

Zaregistrován
29. 12. 2014

#78 - 18. 8. 2015, 06:33

můžu poprosit o popis jak na to nebo odkaz kde načíst nebo ještě lépe se sejít a ukázat? Každé metody jak poznat si cením, rád vyzkouším a ostatní se určitě také rádi inspirují. S touto jsem moc nepochodil.., děkuji.

pantata

Uživatel

Zaregistrován
4. 1. 2015

#79 - 23. 8. 2015, 02:07
můžu poprosit o popis jak na to nebo odkaz kde načíst nebo ještě lépe se sejít a ukázat? Každé metody jak poznat si cením, rád vyzkouším a ostatní se určitě také rádi inspirují. S touto jsem moc nepochodil.., děkuji.

Zbraslav???

pantata

Uživatel

Zaregistrován
4. 1. 2015

#80 - 23. 8. 2015, 02:31

Když už jsem ten důchodce, tak jsem i zjistil vše o mtomovi. RnDr. Pan mitom, je dosti silná káva, pro všechny! četl jsem některé jeho práce, meteoritské, a předložil jsem to svým vědeckým kolegům. Výsledek mě trošku zklamal. RnDr.mitom, je asi v tomto tématu kovaný, z vědeckých kruhů, proti němu neřekne nikdo nic, jak je to možný??? V tomto oboru je uznávaný! sice nevím proč? ale asi je to, pro nás nedostupné!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.