Mince tohoto nominálu byly jistě raženy ve vyšších nákladech, proto lze předpokládat, že bylo použito i více razidel.
Pokud Vás téma jednotlivých razidel zajímá, pak ve více provedeních byly raženy např. 20 krejcary Andrease Hofera v detailech různého počtu lístků ve věnci kolem hlavy tyrolské orlice
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Tato mince byla vydražena za 210 €, čekal jsem a byl jsem připraven na vyšší cenu. Je zajímavé, že před téměř osmi lety (tedy v době nižších cen) byla tato mince vydražena za 220 €. Tento nesoulad byl asi způsoben faktem, že tehdy se tato položka dražila v sálové aukci, nyní v internetové. Samozřejmě tato skutečnost neplatí ve všeobecném pravidlu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
V tomto výroku chýba logika.
sigur napsal/a:
To je pouze konstatování stavu, kdy jsem měl mnohokrát "štěstí," že daná položka byla dražena v internetové aukci, která dokáže přilákat omezenější okruh zájemců. Pokud by ty samé položky byly draženy v sálových aukcích, i ceny by byly s největší pravděpodobností vyšší.
Proto v tomto konkrétním případě došlo ke stavu, že ta samá mince byla dnes vydražena za nižší cenu, než před osmi lety.
sigur napsal/a:
A abych uvedl i skutečný příklad, zde je jeden příběh.
Před dvěma lety jsem v internetové aukci jedné velké německé firmy vydražil krásný ročník jednoho tolaru za 220 €. Ten samý ročník byl dražen za pár měsíců v sálové aukci této firmy, ale v horší zachovalosti a vydražil se za cenu 360 €.
Atd.
Ale vůbec nezáleží na tom, kolik lidí sedí v sále, ale na tom, jaké finance mají účastníci v kapse. A mnoho movitých zájemců naprosto ignoruje internetové aukce.
Aby byla celá problematika naprosto ukázkově přehledná, uvedu jeden příklad, který se udál během jednoho měsíce na dvou místech v Rakousku.
Kolega vydražil v sálové aukci minci za 380 €. Po dražbě se vyskytl druhý kus v internetové aukci. Tuto minci jsem vydražil za 200 €. Připomínám, v obou případech se jednalo o naprosto rovnocennou zachovalost. Pokud by tato mnou vydražená mince byla dražena u stejné firmy, ale v sálové aukci, cena by jisté koketovala s cenou mnohem vyšší.
Pri minciach za 200-300 eur je toto tvrdenie irelevantné.
sigur napsal/a:
Pri minciach za 200-300 eur je toto tvrdenie irelevantné.
Tak jiný příklad.
V internetové aukci byl vydražen jeden vzácný 5 krejcar za 2100 €. Tedy těsně nad vyvolávací cenu. Pokud by tato mince byla dražena v sálové aukci, cena by byla jiná.
Důkazem byla skutečnost, že tuto minci vydražil obchodník, který tuto minci dal do sálové aukce, kde vytvořila vyšší zájem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.