Stavať sa do tejto pozície je smiešne (chcel som napísať "úbohé"). Možno viem o vás omnoho viac, ako vy o mne.
Pozornému čitateľovi nemusím vysvetľovať, ktoré 2 predpoklady som myslel.
Chváliť sa dlhoročnými skúsenosťami je dvojsečná zbraň. Bohaté skúsenosti často totiž znamenajú, že daný človek toho v tej-ktorej oblasti už veľa posr...😉
Nechci se nad nikým vyvyšovat, ale také nedovolím, aby mne někdo za mé názory urážel.
Pouze zde píši své pohledy, které vycházejí z mnoha skutečných základů, které jsem prožil. Jsem zpřístupněn diskuzi, nikoli zesměšňování. A také bych byl rád, aby bylo zcela zřejmě jasno, které názory nejsou pravdivé, ať mohu odpovědět.
Nebo se bojíte diskuze a pouze teoretizujete bez určitých osobních zkušeností?
Víte, já bych si např. nedovolil urážet kolegy za jejich názory, kteří dělají Uhry, protože nemám jejich znalosti a zkušenosti.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
V dnešní době dražit u Raucha není jednoduchá. Já budu dražit přes telefon pouze jednu položku, kterou mně kolega prohlédl a dal vědět, že je hezká. Jsem zvědav, zda se vejdu do svého předpokladu.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
A mohu alespoň částečně gratulovat?
Děkuji za podporu, snad úspěšný budu, nejedná se o nic nedostupného, ale kvalita zájem jistě přiláká. V internetové aukci by tato položka byla podle mého názoru s největší pravděpodobností za přijatelnější cenu. Sálová aukce má ale jiné zákonitosti.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak Sigurovi jde o to, že není pravidlem, že se mince lépe (dráže) prodají v sálové aukci oproti její internetové verzi. V případě středověkých mincí to zpravidla neplatí a např. u Aurey se ukazuje, že mince dražená na sále s možností internetového příhozu chodí podstatně výše, než pouze při její sálové aukci. A teď je jedno, jestli vítěz vzejde ze sálu nebo z internetového příhozu. Důležité je, že možnost zapojit se do sálové aukce z internetu rozšiřuje pole potencionálních zájemců, kteří jsou k aukci přilákáni z tepla domova, aniž by se museli někam půl dne plahočit.
To je zase má (a nejspíše i Sigurova) zkušenost z účasti na sálových aukcích s možností internetové dražby. Od té doby, co Aurea umožňuje dražit i anonymně z internetu, chodí středověké mince (a to i ty běžné) za podstatně větší peníze, než třeba v sálových aukcích ČNS, kde tato možnost není. Čili jde o přesně opačný trend, než Evropa popisoval.
Naprostou většinu mincí musím kupovat na zahraničních trzích a pak je velký rozdíl, zda se středně vzácný materiál nachází např. v sálové, či internetové aukci Raucha, Künkera atd.
Samozřejmě to neplatí v absolutní rovině, ale převažující tendence jsou jasné!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.