Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 14:30

Ano, tuto možnost měl Sigur na mysli od začátku této diskuze, proto s Vámi nesouhlasil.

Ale pak bychom měli mít na zřeteli terminologii.

Sálová aukce označuje jako dominantní aukci na sále a neřeší další okolnosti. Pak je i tak označena, jako aukce.

Internetová aukce je všudu brána jako dražba pouze přes internet a tato aukce je také značena jako e-aukce.

Nemohu potom míchat dohromady oba druhy aukcí, pouze pro to, že v obou lze dražit přes internet.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 14:43

Evropa1 napsal/a:

Nemohu potom míchat dohromady oba druhy aukcí, pouze pro to, že v obou lze dražit přes internet.

sigur napsal/a:

Ak to pred 8 rokmi bola len sálová aukcia, tak predpokladám, že v sále sedelo rádovo menej ľudí, ako ich mohlo sedieť po 8 rokoch za PC-čkami.

Ja fakt už neviem, ako zrozumiteľnejšie napísať, čo som myslel. Vzdávam to...🙂

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 14:47

Od samého začátku jsem rozlišoval mezi sálovou a internetovou aukcí a řešil cenové rozdíly. To, že reagujete na jiné věci, není můj problém.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 14:55

A toto bola čerešnička...😆

taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 15:41

Pokusil jsem se diskuzi přesunout, ale nepodařilo se.
Dávám plně za pravdu uživateli Evropa1. To že se na nějaké aukci (jedno, zda e nebo osobně) sejdou dva kohouti na věci nic nemění. Nevedu si žádnou statistiku, jen když mám zájem o nějakou medaili projdu skončené aukce. Podívejte se na ceny u MCH apod.. Kdo je tady členem ČNS nebo SNS? Kdo dá hledané kousky do pobočkové aukce? Málokdo.
Pro mě malého sběratele ani nemá cenu se účastnit velkých aukcí. Jen sleduji vývoj a obrázky :-).
Evropa1 jasně píše o kvalitě. Mnoho kolegů nemá finanční možnosti, tak se musí spokojit s horší kvalitou, ale sledují a snaží se.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 16:31

Děkui za reakci.

Před nějakými skoro deseti lety jsme jezdili nakupovat do Vídně. Tehdy se ještě dalo něco koupit, ale už toho tolik nebylo. Jeden obchodník nám tehdy řekl. Vidíte, ještě před časem jsem měl nabídku osmi plat mincí Marie Terezie a dnes v jednom platu pár horších kousků.

Dnes je situace daleko horší. Poptávka je všeobecně veliká a velká část sběratelů poptává pouze hezké položky, což dříve neplatilo, když se sbíraly kusy. Proto dnes platí, že u většiny zachovalých mincí se musíme smířit s cenou záliby. Když se tak nestane, jsme dítka štěstěny.

Velký rozdíl je mezi aukcemi sálovými a ryze internetovými, kdy platí, že v té druhé jmenované je pouze nabídka, která by neprošla do aukce sálové. Proto se také velká skupina sběratelů ani neobtěžuje, aby se do internetových nabídek dívala. To pak může být naše štěstí, když se v této akci objeví zajímavá nabídka.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 18:04

Velký rozdíl je mezi aukcemi sálovými a ryze internetovými, kdy platí, že v té druhé jmenované je pouze nabídka, která by neprošla do aukce sálové.
Jsem sběratel začátečník, ale toho už jsem si všiml. Dokonce mi přišlo v e-mailu:
The great success of our first auction has shown that our philosophy of ‘quality over quantity’ is highly valued by our customers. Thus, once again, only those coins characterized by outstanding preservation, great style, rarity, impressive provenance and/or historical significance have found their way into our auction.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 18:07

In addition to our room sales, the quarterly web auctions allow us to present to you a wider range of items.

elsky

Uživatel

Zaregistrován:
23. 12. 2010

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 18:35

Poslední eAukce Aurey jasně ukázala, co dokáže nervózní natěšený prst na tlačítku myši. Tady bych dal jasně za pravdu Sigurovi. Jinak samozřejmě existují nóbl aukce, které má tak rád Evropa.

Asi mluvíte každý o něčem jiném.

opal

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2016

Vytvořeno:
11. 4. 2018, 18:46

Nemluvíme každý o jiném. Ale kdy Aurea vznikla? Nemá klientelu budovanou desítky let. Takže pomocí internetu může získat více lidí. Ale zajímalo by mě, jestli v jejich aukci přihazovali i lidé z Kanady nebo Nového Zélandu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.