Moderátoři: smith, Kucera, jan322

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 09:47

sigur napsal/a:

Prečo si myslíte, že je to zrovna Unger z toho odkazu? Akosi neviem zistiť rok vydania tejto publikácie. V aukcii sa odkazuje na UNGER II., čo by som povedal, že je II. diel z tej série. To by ale vzhľadom na obdobie nepasovalo. Ja mám ešte iných dvoch Ungerov (1976, 1980) a tam referencia 1382 je práveže v oboch prípadoch v UNGER II.
Možno sa pletiem alebo som si niečo nevšimol, každopádne prikladám obidva skeny.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Zde je právě problém, že typ s jednou stuhou vlající a druhou přilehlou zde není brán jako regulerní typ. Přitom se jedná o zcela regulerní typ. V tomto případě nelze mluvit o zkoušce, což je v některé literatuře chybně zděleno.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 09:53

Takže tá referencia Unger II. 1382 je vlastne len odkaz na typ portrétu panovníka?

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 09:59

mitom: Aha, že ma skôr nenapadlo pozrieť sa do Huszára...🙄
Nevadí, je to katalóg z roku 1961 a taký bohužiaľ nemám.

Obrázky:

mitom007

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2015

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 10:12

Ale v článku je u obrázku uvedeno: ... mincovna Vídeň (?), polotovar 20 krejcaru ... Já jsem o ražbě v mincovně Vídeň přesvědčen, ale s ohledem na článek zde byl dán otazník. ...

Nechci se s vami hadat o slovicka ale ja ctu v prvni vete neco jineho:
http://imgWorld.cz/s3/1UlBpgMlKz.JPG

Ostatně soudím že EU musí být zničena.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 10:41

To je v pořádku, ale termín olověná zkouška polotovaru mince je naprosto v pořádku. Tato terminologie je naprosto v našem předpokladu.

Byl vytvořen polotovar razidla a z něho byla vyražena zkouška polotovaru mince.

Nebylo převzato zařazení mezi ražby FJI, nebyl převzat termín zkouška. Nebyla převzata deklarace o neznámé mincovně atd.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

mitom007

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2015

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 11:33

Sigur - dekuji za snahu, snad se k vydani Ungera z roku 1961 casem dostanu a mozna se dozvime vice.

mitom007

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2015

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 12:16

To je v pořádku, ale termín olověná zkouška polotovaru mince je naprosto v pořádku. Tato terminologie je naprosto v našem předpokladu. Byl vytvořen polotovar razidla a z něho byla vyražena zkouška polotovaru mince. Nebylo převzato zařazení mezi ražby FJI, nebyl převzat termín zkouška. Nebyla převzata deklarace o neznámé mincovně atd.

Neni to v poradku, v poznamce 3 u terminu "olovena zkouska polotovaru mince" davate odkaz na polozku 2073 v katalogu Huszar. A jak vsichni vidime v Sigurove prispevku #1443, tato razba je tam oznacena jako Probeprägung, 20 Kreuzer (Pb), tj. zkusebni razba 20 krejcaru z olova. Vite, vy vzdy umite diskusi otocit k nezajimavym skutecnostem a na dulezite okolnosti nereagujete a vytesnite je. Prominte, ale od cloveka vaseho formatu ktery zde neustale pristupuje k drtive vetsine ostatnich diskutujicich jako k zakum pomocne skoly (omlouvam se za toto ale vystiznejsi termin me nenapadl) a pise vzdy o nutnosti vlastni pridane informacni hodnoty, bych cekal k uvedene razbe serioznejsi pristup.
Ptal jste se pred napsanim clanku ve videnske mincovne na nazor, kdyz razbu ve Vidni predpokladate jako pravdepodobnou?
Zjistoval jste dochovani razidel o kterem jsem se zminoval?
Patral jste po uvedenem narizeni Dvorske komory pro videnskou mincovnu o kterem jsem se rovnez zminoval?
Patral jste po prvotni zmince o teto razbe v katalogu Unger z roku 1961 na ktery odkazuje vami zminovany Huszar?
Pokud ano, proc jste to v clanku nezminil?
Vite i negativni informace ktere ziskame nam pomohou ziskat pravdivejsi obraz. Nekdy mi bohuzel vase prezentace zde pripada ze si vytvorite na neco velmi rychle svuj nazor a od ostatnich jste ochoten prijmout pouze souhlasne nazory, kdo ma jiny je nepritel. Pripomenu vam treba v teto sekci predlozeny 20 krejcar 1796B kde jste byl s usudkem hned hotovy a jak se pozdeji ukazalo skutecnost byla naprosto jina.
Ja si samozrejme velmi vazim kazdeho autora ktery pomaha ke zvyseni povedomosti v numismatice a prinasi nam svymi erudovanymi pracemi nove informace. Na druhe strane tyto informace nesmeji byt pouze povrchni. Toz asi tak.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
27. 4. 2018, 12:34

mitom007 napsal/a:

Nekdy mi bohuzel vase prezentace zde pripada ze si vytvorite na neco velmi rychle svuj nazor a od ostatnich jste ochoten prijmout pouze souhlasne nazory, kdo ma jiny je nepritel. Pripomenu vam treba v teto sekci predlozeny 20 krejcar 1796B kde jste byl s usudkem hned hotovy a jak se pozdeji ukazalo skutecnost byla naprosto jina.
Ja si samozrejme velmi vazim kazdeho autora ktery pomaha ke zvyseni povedomosti v numismatice a prinasi nam svymi erudovanymi pracemi nove informace. Na druhe strane tyto informace nesmeji byt pouze povrchni. Toz asi tak.

Proti tomuto názoru se musím hlasitě ohradit. Těmto článkům jsem se věnoval více než čtyři roky a strávil jsem nad nimi tisíce hodin. O nějaké povrchnosti nelze mluvit. Dané články jsem poskytl i kolegům s prosbou o názor atd.

Pokud ale chcete zpochybňovat např. viz první věty a řešit otázku, kdy v katalog udává zkoušku a my jsme uvedli termín zkouška polotovaru mince, pak
tomu již nerozumím. Jedná se z principu o totéž, naše terminologie je pouze přesnější.

Ale samozřejmě respektuji vaše názory.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
25. 5. 2018, 07:42

1 Heller 1799 H.

Obrázky:

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
26. 5. 2018, 13:26

Zdravím Evropo vzhledem k tomu, že jsi mě zatím nekontaktoval a ja ti zaslal na tvou žadost ,svuj mail. Beru to jako tvou chytrou strategii.🙂
K právě probíhající aukci nástupního tolaru.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.