Škoda, ja jaksi doufal, že jste krůček v realitě dnešní doby.
Je vidět,že máte svuj uzavřeny svět,i přes vaše nezpochypnitelne zkušenosti.
Možná někdy 🙂
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Nezlobte se, ale v realitě sběratelství žijí já, Vy si pouze něco nalháváte a o realitě nevíte naprosto nic. Pouze se snažíte vytvořit svůj obraz, který, bohužel s realitou nemá nic společného. Nejdříve ale musíte pochopit podstatu a z jednotlivostí pochopit celkový stav.
Realita není o penězích, realita je o znalostech. Pak si mohu srovnat v hlavě na co mám, co si mohu dovolit, co se mně líbí.
Vy žijete v současné době v uzavřeném kruhu Aukra a diskusí zde, které bohužel nikam nevedou. Pak se na Aukru vyskytne odřený tolar a Vy jste z něj na větvi.
Já sleduji trendy, které se nedělají na Aukru, ani na Sběrateli. Občas se setkávám s lidmi, kteří mají s trhem a sběratelstvím celoroční zkušenosti. Znám se a diskutuji s lidmi, kteří mají znalosti a odpovídající sbírky.
Jaké kontakty Vy máte na osoby z této oblasti, znáte je vůbec, máte na ně kontakty, bavíte se s nimi, mají k Vám naprostou důvěru, že Vám ukazují svoje nové přírustky, které ostatní za celý život neuvidí?
Z čeho čerpáte Vy?
Jestli budete mít zájem, vezmu Vás jako hosta na zářiovou pražskou aukci. Budete mít možnost se seznámit s relevantními lidmi se kterými budete moci polemizovat. Jeden vlastní jednu z nejkompletnějších sbírek jednoho období. Druhý vlastní jednu z nejkrásnějších sbírek měděných mincí u nás, třetí má velmi obsáhlou sbírku z jiného období atd. Pak i jim můžete vysvětlovat, že tomu nerozumí, jsou mimo realitu a žijí v uzavřeném kruhu.
Poslední věta vyznívá dost komicky, protože někteří z nich draží po celém světě a znají velmi dobře i sběratelskou elitu v cizině.
Už mne to opravdu nebaví, abyste ze mne dělal stále blbce. Věnovat jsem Vám dostatek času a pokud ho nedokážete smysluplnně využít, pak si hledejte svoje vlastní cesty. Zatím jste toho zde moc nepředvedl.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Ano, ano vy jste superman znalý sběratel,všeznalec na vysoké úrovni opravující všechny,včetně znalců co vydávají publikace a ja jsem obyčejna nula,ktera nerozumi ničemu.Ale jen o mě konec koncu nejde.
Já se s vámi nechci rovnat, ani bych si to nedovolil. Jen bych nikdy nevěřil a mrzi mě,že ta senilita u některých sběratelů je tak dekadentní a ničí charakter možná i dobrých sběratelů. Bohužel.😐 😞
A zase to zatracene pravidlo:
Každý dobrý úmysl, je naleziště podle zásluh potrestán. 😉 🙂
milan.heczko@yahoo.com
Evropa1 napsal/a:
Nezlobte se, ale v realitě sběratelství žijí já, Vy si pouze něco nalháváte a o realitě nevíte naprosto nic. Pouze se snažíte vytvořit svůj obraz, který, bohužel s realitou nemá nic společného. Nejdříve ale musíte pochopit podstatu a z jednotlivostí pochopit celkový stav.
Realita není o penězích, realita je o znalostech. Pak si mohu srovnat v hlavě na co mám, co si mohu dovolit, co se mně líbí.
Vy žijete v současné době v uzavřeném kruhu Aukra a diskusí zde, které bohužel nikam nevedou. Pak se na Aukru vyskytne odřený tolar a Vy jste z něj na větvi.
Já sleduji trendy, které se nedělají na Aukru, ani na Sběrateli. Občas se setkávám s lidmi, kteří mají s trhem a sběratelstvím celoroční zkušenosti. Znám se a diskutuji s lidmi, kteří mají znalosti a odpovídající sbírky.
Jaké kontakty Vy máte na osoby z této oblasti, znáte je vůbec, máte na ně kontakty, bavíte se s nimi, mají k Vám naprostou důvěru, že Vám ukazují svoje nové přírustky, které ostatní za celý život neuvidí?
Z čeho čerpáte Vy?
Jestli budete mít zájem, vezmu Vás jako hosta na zářiovou pražskou aukci. Budete mít možnost se seznámit s relevantními lidmi se kterými budete moci polemizovat. Jeden vlastní jednu z nejkompletnějších sbírek jednoho období. Druhý vlastní jednu z nejkrásnějších sbírek měděných mincí u nás, třetí má velmi obsáhlou sbírku z jiného období atd. Pak i jim můžete vysvětlovat, že tomu nerozumí, jsou mimo realitu a žijí v uzavřeném kruhu.
Poslední věta vyznívá dost komicky, protože někteří z nich draží po celém světě a znají velmi dobře i sběratelskou elitu v cizině.
Už mne to opravdu nebaví, abyste ze mne dělal stále blbce. Věnovat jsem Vám dostatek času a pokud ho nedokážete smysluplnně využít, pak si hledejte svoje vlastní cesty. Zatím jste toho zde moc nepředvedl.
Jinak nejste jediný co má kamarády s kvalitním materiálem a to nejen u nás celkově v československu.I v me sbírce se nachází to co mnozí nemají šanci získat.
Ale Já jsem zastáncem,průměru a sběratelů s kterými mohu diskutovat o čemkoliv, a nejen s movitou omezenou sortou a postaršimi štastlivci sběrateli, co je dnešní doba udělala na dnešní poměry, majitely zajímavých sbírek,pro většinu smrtelniku nedostupnou a podotýkám bavím se znovu o vzácných kusech, aby jste mě znovu nepřesvědčoval s běžný kusy kvalitnich mincí.
Či lidmi vami poblouzněnymi , doufajíc v něco co realně nemohou ve sve sbírce dlouhodobě vyhledově vlastnit.A pokud už něco velmi málo, ale vysoce kvalitního běžného vlastni,pak s pohledu vašeho přístupu a pohledu výskytu,to bude jen pro výsměch. A při vaši povaze jak je znamo jse musite velmi přetvařovat pro vaš kladný komentář.
A pražských aukcí se vzhledem k vzdálenosti účastním webově, nač cestovat 350 km pro nejistotu.
Jinak mě uvidíte každoročně na sběratel investor veletrhu.
Škoda, že jsi zatím nerozumíme.
milan.heczko@yahoo.com
Rovnat se můžete s každým, ale pokud vyprovokujete nějakou reakci k věci, pak musíte být názorově konzistentní. Bohužel, většinou reagujete mimo téma a když ztrácíte půdu pod nohama uchylujete se k nehorázným urážkám (nikoli poprvé-stává se z toho již obehrané pravidlo).
Každý čtenář si snad udělá názor na Váš text zde sám.
Již jsem Vás několikrát upozorňoval, abyste nezapleveloval tyto stránky kopírováním celých příspěvků. Snad stačí okopírovat pouze tu část, na kterou reagujete. Nebo to je tak složité,
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Jistě máte pravdu, že úspěšnost získání materiálu je v pražských aukcích nejistá, ale smysl mé účasti na těchto aukcích je také v tom, že se zde potkávám s limi zatíženými stejnými zájmy. Za tu dobu jsem poznal i lidi, se kterými se rád vidím a můžu si s nimi popovídat o čemkoli, poznávám nové a tak také hledám kontakty.
Víte, když budete sedět doma, nic se nenaučíte a ani nic kloudného neseženete. Dražit přes web, to bych si zde při znalosti jejich serioznosti nedovolil.
To, že chcete dosáhnout ve svojí zálibě pouze průměrnosti, plně respektuji, ale nedávejte průměrnost za normu. Je celkem lidskou normálností, že každý chce něco dosáhnout.
I můj naprosto obyčejný kamarád-zedník si zakládá na tom, že je brán jako opravdový machr a nikoli jako průměrný řemeslník.
Neurážejte lidi, které neznáte za poblouzněné. Ve většině případů se jedná o lidi, kterým se protiví průměrnost, chtějí něčeho v životě dosáhnout a to se také projevuje v otázce přístupu ke své zálibě.
Nehodnoťte mne, že opovrhuji hezkými běžnými mincemi. Stačilo, pokud byste pořádně četl moje postoje, pak byste se mohl dozvědět, že vysoce hodnotím každou hezkou minci, i tu nejběžnější, v hodnotě "pár" korun.
Stále zde brečíte, že je nemožné něco hezkého sehnat. Nehodnoťte svojí snahu pouze svojí pohodlností. Mince jsou, jde pouze o to, hledat. Ve Vašem případě to možné není, protože preferujete takové přístupy, které to nedovolí. Velká část úspěchu leží v otázce kontaktů. Nedávno jsem např. prodal kolegovi minci, kterou jsme proti sobě před osmi lety dražili. Já byl tehdy úspěšnější a před pár dny jsem ho s nabídkou oslovil. A nejednalo se o nic běžného
Vy jako by jste pořád nechtěl chápat celou podstatu dnešní problematiky nume sběr.
Pokud chcete argumentovat, tak prosim s celé podstaty a ne jen s její části.
Ano dají se sehnat kvalitní vzácnější kousky,při troše štěstí, ALE PODSTATNĚ JSOU FINANČNĚ NÁROČNĚJŠÍ a to v krátkodobém časovém sletu.
A promiňte, nehodlám vam to zde znovu a znovu vypisovat,
Celou problematiku.
Kdy jste si vy např. pane ,naposled koupil sám, něco kvalitního,vzácnějsiho a za cenu před třeba 8 lety....
Výdej přehlednou publikaci,rád si ji prostuduji, nehodlám zde pořád dokola čist vaše nepodložene,tvz.vami zpracovane opisy od renomovaných znalců.
Misto toho,aby jste se placal pořád dokola v tom, co bylo řečeno a napsáno, nespočetně krát,znalymi a renomovanými.
Mohl jste sve znalosti uplatňovat v jiných odvětvích či oblastech numismatiky, nebo ve filatelii v te již ostatně jste.
MUSÍTE JÍT S DOBOU. ...MISTŘE. A NEUSINAT NA VAVŘÍNECH. .....PANE BADATELI.
milan.heczko@yahoo.com
Na jaře v Německu a před časem v Budapešti. Stejné kusy a pod tehdejší cenou, za kterou byly tyto mince vydraženy v roce 2010 a 2011.
Stále se zde oháníte dnešními cenami, ale cenovému vývoji naprosto nerozumíte. Stále žijete v zajetí pochybného závěru, že dobrou minci, která stála v roce 2010 cenu X, si musím koupit za stejnou cenu. Nehodnoťte nominální stránku cen, ale tu relativní. Pak byste možná pochopil, že cena roku 2010 byla relativně méně ke sběratelské obci vstřícnější, než cena dnešní. Samozřejmě pouze u části mincí. Ve většině případů to bude naopak, ale právě v případě mincí průměrných, po kterých voláte, to celkem platí ve větším rozsahu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.