Zaregistrován
6. 11. 2008
Tyto mince se u nás opravdu ukazují, měl jsem v ruce 2x 1 krejcar a 1x 3krejcar, na první pohled je dost odlišný, zejména použité písmo v opisech a nepatrně mělčí ražbu portrétu. Že se jedná o filmové ražby mi potvrdili dva lidé také, pouze říkali pro Barrandov, ale třeba se časem někomu podaří najít filnový záběr, kde budou vyobrazeny "v akci".
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
13. 3. 2011
To evropa: mohli bybste este uviest nejake pripadyvs ktorymi ste sa setkali?
Dakujem
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nejhorší na celém příběhu je ale skutečnost, že se prokazatelně nepravá mince běžně dostane do velké mezinárodní aukce, kdy aukcionář se nechá oblafnout a položku zvýrazní souborem pohádek z říše naprostých nesmyslů. Samozřejmě, že každý z nás nemůže rozumět všemu, ale pokud se budu věnovat aukční činnosti, pak musím mít alespoň základní znalosti, kterými musím přijít na to, že s touto mincí není něco v pořádku.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Jozino89.
Případných falz mincí Františka II zase tolik nebude, protože jeho mince byly v minulosti v ústraní a na druhé straně se velice těžko falšují ražby s plastickým opisem na hraně.
Jinak příklady některých falz jiných panovníků jsem uvedl dnes ráno v tématu 5 halíř 1924.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
13. 3. 2011
To evropa: mozete mi prosim vysvetlit co znaci plasticky opis na hrane? A o tich pripadoch som cital.
Zaregistrován
6. 11. 2008
ozdobný a ochranný reliév na hraně
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
6. 7. 2009
To Evropa1 - mel bych dotaz trochu z jineho soudku - zda jako zkuseny a dlouholety sberatel minci Frantiska II. nemate podrobnejsi prehled o dukatovych razbach tohoto panovnika z prazske mincovny a cetnosti jejich vyskytu na trhu v delsim casovem horizontu. Dekuji.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud byly mince bez plastického opisu na hraně, docházelo pilováním k jejich zlehčování. Proto se stát proti těmto krádežím začal bránit vyražením ochranného plastického opisu na hraně. Ve většině případů bylo použito hesla panovníka. Rokem 1830 se změnila výrobní technologie a mince se začaly razit tzv. do kroužku, tedy s hladkou hranou a opisem do hloubky.
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Kučera.
Bohužel v tomto případě nemám takový přehled, protože zlaté mince nesbírám, ale samozřejmě se shodneme na tom, že se jedná o velice úzkoprofilové zboží, kdy se vyplatí koupit každý pěkný exemplář, pokud cena nepřekročí únosnou míru, ale na druhé straně přílišná šetrnost není na místě.
Zaregistrován
8. 8. 2010
K těm falešným tříkrejcarům: onehdy se na detektorwebu probírala právě taková mince, která odpovídá vašemu popisu. Podařilo se mi článek dohledat. Snad mi nikdo nebude mít za zlé, když sem ty fotky pro poučení zkopíruju.
Obrázky:
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.