To tenzor.
Při některých aukcích existuje kouzelný telefon, kterým mohu podvádět jak se dá. Na toto téma by toho šlo napsat ze skušeností některých sběratelů také mnoho. Prostě to vydražím příhoz výše než je limit, telefonem.
Ještě k případu Aukra. Jaká bude situace, pokud budu mít několik notebooků?
Co se týká podvádění, tak jsou známé manipulace s celým trhem a to se vyplácí v řádu statisíců. Stačí se zamyslet nad možností skoupení části zlatých mincí jablonecké mincovny a vytvoření umělých cen na Aukru. To není pohádka, to se skutečně stalo.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Ad Aukro a notebooky - zalezi samozrejme na zpusobu a mistu pripojeni. K prekonani ochrany v podstate staci jiny nicka prihazovat z prace anebo treba z internetove kavarny. Ale z jednoho compu (anebo vice pripojenych ke stejne siti) to nepujde.
Jinak pokud nekdo nakupuje podle drive dosazenych cen na Aukru, tak dobre mu tak🙂
Pánové, zapomněli jste na anonymní http proxy...
Pokud budou připojený pod stejným routerem - stejná IP adresa. Jak už tenzor podotknul, většina lidí je schována za NATem a tedy neznámí lidé mají stejnou IP.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Každý cenový katalog je pouze subjektivní názor autora, se kterým se nemusíme stotožnit a proto si každý z nás svými zkušenostmi vytváří svůj. Pozorujeme trh, jeho nálady a zapisujeme si dosažené ceny z aukcí. Je to asi ten nejjednodužší způsob, jak zjistit ceny jednotlivých ročníků, ale i zde existuje jedno úskalí, které si část sběratelů neuvědomuje. Bylo by chybné, pokud bychom pouze věřili aukcionářům z hlediska jejich serioznosti v popisování kvality, protože ta se hlavně v poslední době úmyslně nadhodnocuje a z toho důvodu by naše zápisky ztratily jakoukoli vypovídací hodnotu. Proto si zaznamenávejme ceny, ale také dobře pozorujme kvalitu mincí a ohodnocujme si je sami. Jenom tak budou mít ceny v našem katalogu nějaký smysl. Pouhým zapisování vydražených cen a deklarovaných kvalit bychom dostali hodně zkreslené informace, které by nemohly splnit hlavní poslání našeho snažení, které by pak bylo naprosto zbytečné.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Inu, to je hezké téma🙂 Díky za něj.
Za Františkovy autokratické vlády bych ale žít nechtěl, když si shrneme nějaké ty fakta - cenzura, byrokracie, válka, inflace, bída, průměrný věk mužů - 36 až 40 let, mizivé mzdy, žádná zdravotní péče... A panovník vždy žil jen v tom svém uzavřeném světě. Doba to nebyla jednoduchá...
Ale co se týče numismatiky tak mi také asi nejvíce učarovala. Kdysi jsem Františka začal sbírat hlavně kvůli cenám, kdy se nádherné mince daly pořídit za pakatel🙂... což dneska už dávno neplatí...
..::R::..
robert.kurucz@email.cz
Všiml jsem si, že na začátku tématu jste se bavili o falzech, popř. o různých odchylkách v ražbách. Také nějaké mám - je mi jasné že jejich původ už nikdy nikdo neobjasní, ale vzhledem k tomu že tu je konečně shluk lidí co do tohoto období vidí, tak bych rád znal názor ostatních.
První dvě mince jsou mé, ty jsem koupil tuším na aukcích, poslední obrázek mi kdysi poslal jeden pán, který se dotazoval oč se vlastně jedná, tenkrát jsem nebyl schopen dát nějakou konstruktivní odpověď.
Falza? Přece tak neumělá díla nemohla nikoho oklamat a přeci jsou tak precizní - vroubkovaná hrana, precizní detaily - i přesto chyby v opisech jako by je tvořil negramotný padělatel. Materiál snad ani nejde určit - směs mědi a cínu? Vyhotovení? Otiskem? Vyrytím? Opisy dělané ručně - ale nač všechna ta práce, když v originále jsou přeci tyto mince stříbrné?
Mince na hraní? S proporcemi běžných mincí těžko... Nevím... Co si myslíte vy?
R.🙂
Obrázky:
robert.kurucz@email.cz
Tady jsem porovnal originál a falzum Ferdinandova dvacetníku.
AVERS
Original:
REX.LOMB.ET.VEN.DALM.20.GAL.LOD.ILL.A.A.1841.
Kopie:
REX.LOM .ET.VEN.DAL 20.GAL.LOD.ILL.A.A.1841
REVERS
Original:
FERD.I.D.G.AVSTR.IMP.HVNG.BOH.R.H.N.V.
Kopie:
FERD.I.D.C.AVSTR.IMP.HVNC.BOH.R.H.N.
Víc jsem takových mincí už nikdy neviděl, ani jsem neměl možnost je zakoupit a prozatím na důvod těchto ražeb nikdo nenalezl logickou odpověď.
Obrázky:
robert.kurucz@email.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.